VSK

Serie match bandy


Idag bandy mot SiriusVSK startade i ett ruskigt tempo som vanligt, bollen ramlade in efter sex minuter, kunde blivit mer mål.
Matchen var väldigt seg, och VSK släppte väl in Sirius lite för mycket.
Sista 20 minuterna var det som proppen släppte, och målen ramlade in för VSK
Matchen slutade 8 – 4 till Grönvit


Tisdagen bestod även av ett tandläkare besök, på vägen dit blev det några bilder ifrån promenaden dit.


Måndagen var jag till Skillberg, och matade lite pippi fåglar.
Jäkla trist väder och var väl inte så långvarig där, mest för att hjälpa Daniel med matningen.


Idag däremot i Skillberg blev det fullt med fåglar.
Fåglar jag såg blev nu inte alla med på bild, men de jag såg var: tofsmes, svartmes, blåmes, talgoxe, nötväcka, nötskrika, större hackspett, nötkråka, spillkråka

Lite kortfattat om fåglarna

Tofsmes: En liten fågel med karakteristisk tofs på huvudet. Den har svart och vit färgning, med blått på vingarna. Tofsmesen är vanligt förekommande i skogar och trädgårdar och är känd för sin livliga och lekfulla natur.

Svartmes: En liten fågel med karakteristisk svart och vit färgteckning. Den har vita kinder och en svart huvudkåpa. Svartmesen är känd för att vara social och ses ofta i grupper. Den är vanligt förekommande i lövskogar och buskmarker.

Blåmes: En liten fågel med karakteristisk blå färg på ovansidan och gulbröst. Blåmesen är vanligt förekommande i trädgårdar, skogar och parker. Den är känd för sin nyfikenhet och akrobatiska flygande.

Talgoxe: En liten fågel med lysande färgteckning. Hanen har karakteristiskt rödbröst medan honan har mer dov färgteckning. Talgoxen är en vanlig syn i trädgårdar och är känd för sin förmåga att anpassa sig till olika miljöer.

Nötväcka: En medelstor fågel med brun fjäderdräkt och distinkt svart-vit teckning på vingarna. Nötväckan ses ofta när den letar efter insekter och frön på marken eller bland träden.

Nötskrika: En stor och mäktig kråkfågel med svart fjäderdräkt. Den har grå färg på nacken och axlarna. Nötskrikan är känd för sin intelligens och förmåga att samarbeta i grupper.

Större hackspett: En medelstor hackspett med distinkt röd huvudteckning hos hanen. Den trummar ofta på träd för att leta efter insekter och larver. Större hackspetten är känd för sitt karakteristiska trummande ljud.

Nötkråka: En stor kråkfågel med svart fjäderdräkt och kraftig näbb. Nötkråkan är intelligent och ses ofta i flockar. Den är vanligt förekommande i skogar och jordbrukslandskap.

Spillkråka: En kråkfågel med svart fjäderdräkt och något mindre än nötkråkan. Den är vanlig i skogar och ses ofta leta efter föda på marken. Spillkråkan är känd för sitt ”spillande” läte, som gett den dess namn.


Tidigare matcher nedan

Match mellan VSK – Rättvik
klicka här för att komma dit


Serie match förra säsongen mellan VSK – Bollnäs
klicka här för att komma dit