Hubbo och VSK

Första hemmaförlusten för VSK bandy
Hubbo till VSK bandy för sportfoto

Hade förväntat mig en tät match mellan tvåan och trean i tabellen. VSK började bra med 1-0 innan Bollnäs kämpande kom in i matchen. Det kändes som de hade den där lilla extra turen på sin sida, som ett vinnande lag behöver.

VSK hade ett antal chanser framför mål under hela matchen. Här hade man önskat att de hade fått två, tre mål till på de lägena, minst, plus ribbträffen.
Kanske skulle man ha tagit timeout redan efter 1-3 när matchen stod och vägde.

Även bortasupportrarna vann sin match över en lam VSK-supporterklack.
Det är tur att Stefan finns där så man får skratta lite åt annat också under pausen med fruktstunden.

Matchen slutade med 2-4 till Bollnäs.
Det var en svår förlust, men det finns alltid lärdomar att dra och förbättringar att göra inför kommande matcher.


Idag är det onsdag, och det är dags för spruta nummer tre Darzalex: (Antineoplastiska medel, monoklonala antikroppar och antikroppsläkemedelskonjugat, CD38 (Differentieringskluster 38) hämmare). Dessutom visade mitt blodtryck (117/80) att jag var enligt min sköterska som en ungdom.

Efter att ha fått sprutan har jag fått tillbaka lite energi för att ta mig ut igen, men inte i samma tempo ännu. Samtidigt har jag börjat uppleva smakförändringar; sött smakar ingenting längre. Som tur var kunde jag byta till leverpastejmackor med smörgåsgurka istället för ost.

Idag är det också en kortisondag 🙈 med 40 mg, vilket innebär högdos. Det återstår att se när jag somnar denna gång. Den här dagen är en påminnelse om behandlingens påverkan på både kropp och sinne, och jag tar det dag för dag med en blandning av tålamod och förväntan.Tog jag mig ut på en promenad på Södra björnön. Det är även några bilder från gårdagens runda vid Skitviken och mer.
Under promenaden på Södra Björnön njöt jag av naturen och reflekterade över gårdagens vackra vyer vid Skitviken.
Det är fantastiskt hur varje dag och plats erbjuder nya upplevelser och fotomöjligheter.
Att utforska olika områden ger verkligen en mångfald av intryck och ögonblick att fånga.


Lite sorgligt att se hela segelbåten blivit ett med isen. Det lär väl kosta en slant att ta upp den, antar jag.
En bild på Jan Emanuels båt, Red, lägger till en extra dimension.
Jag undrar vad en sådan kostar milen att köra.
Det är fascinerande och samtidigt bedrövande att se hur naturens krafter kan påverka och förvandla något så majestätiskt som en segelbåt till ett stilla landskap av is och vinter.
Att reflektera över kostnaderna för att återställa och upprätthålla dessa farkoster väcker också tankar om ägandets ansvar och förvaltningen av våra marina tillgångar.


En bild på Gråhägern på flykt från mig. Jag är ju inte någon smygare, och när man går på en flytbrygga förstår jag att den drog. Och så har vi båten, som är raka motsatsen till Jans båt – en skrothög som har legat i vattnet alldeles för många år utan att det verkar göras något åt den.

Hubbo

Därefter har vi en bild på min katt igen, en rätt dryg katt som bitchar mig hela tiden.
Det är fascinerande att se hur djuren reagerar på närvaron, och det ger en extra dimension till utforskningen av naturen och omgivningen.


En bild från Södra Björnön, där de bygger staket för fåren inför utsläppen som sker till våren eller när de nu genomför det. Med fem kilometer idag får jag vara nöjd med detta. Det är intressant att se hur områden anpassas för att möta behoven hos lokala djur och samtidigt bevara naturens balans. Att gå fem kilometer ger också en känsla av prestation och välbefinnande, vilket gör varje steg värt det.


Det har hänt ett antal gånger redan att tidningen VLT lägger ut gamla bilder, och även att fotobyrån inte ens var på plats de två senaste gångerna. Säger som Stefan, de kan få bilder bara de skänker en slant till VSKs juniorverksamhet, men det vill de inte.

Igår kom en fotograf från Sveriges Radio och hade en Sony-kamera med något semesteroptik, typ bländare 5.5. Han ville veta vilka inställningar han skulle använda. När jag nämnde vad han skulle köra, som typ iso, bländare och slutare, visste han inte vad det var 🤔😳.

Det är inte nog med att det går fort i bandy, man måste också hinna ha kurser på sidan om också 📷📷.
Det är en påminnelse om hur tekniken och förståelsen för fotografi utvecklas och att det alltid finns möjligheter att lära sig mer, även för de som är erfarna inom området.
Lite Hubbo länkar nedan

En Hubbo länk tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev Västerås
Klicka här för att komma dit