Hubbo

Vi drog till Stockholm idag
Ifrån Hubbo socken till Stockholm 🥳

Först sjukhusbesök, fick veckans spruta plus blodprovstagning och högdosen med kortison tog jag redan på morgonen hemma.
Blir en trevlig natt igen, 🙈 lär väl somna framåt 3 tiden som vanligt.
Kortison är ett kraftfullt antiinflammatoriskt läkemedel som jag tar 40mg varje vecka av och det har används under hela tiden i min behandling.
Upplever hela tiden att kortisonet påverkar min sömncykel och kan göra det svårt att somna på kvällen, men som tur är finns somna in piller som hjälper till lite med problemet mitt ca två dagar i veckan.


Väl framme och vi hittade vi en parkering längst upp vid Drottninggatan, skulle kolla en affär i början av våran promenad och vi gick lite fel och frågade fel väg så det blev mycket extra onödiga steg idag. 😂

Inköpt goda cigarrer

Besök hos Framcigarr på Kungsgatan 55, där jag inhandla två montecristo nr. 5 och en Partagás Serie D No. 5.
Jag hade tydligen två cigarren i humidoren såg jag när jag öppnade den, och nu har jag så det räcker med cigarrer sommaren ut. 🤟

Montecristo No. 5 kan variera något beroende på batch och årgång, men generellt sett är Montecristo-klassikernas karaktäristiska smaker av cederträ, jordighet, kryddighet och ibland en viss sötma närvarande.

Partagás Serie D No. 5 erbjuder en fyllig och intensiv smakprofil, med toner av jordighet, kryddor och trä. Den kan också ha inslag av kaffe, kakao och peppar. Partagás Serie D No. 5 anses vara en stark cigarr och passar särskilt bra för cigarrentusiaster som uppskattar kraftfulla och rika smaker.


Vi tog oss till Hannas jobb, yngsta dottern som jobbar på Iris hantverk i gamla stan som butiksansvarig en månad till innan dom flyttar efter antal år i storstaden tillbaka till Västerås.
Medans jag stod där utanför och väntade på dem, så kom en trevlig analog fotograf som jag pratade lite med, han hade två analoga kameror en äldre Canon som jag inte så vilken version det var och en Rolleiflex

Klassiska analoga kameror

En analog Rolleiflex-kamera är en filmkamera från Rolleiflex-serien som använder traditionell film istället för digital teknik för att ta bilder.
Dessa kameror är välkända för sin mekaniska konstruktion och högkvalitativa objektiv.

Användningen av en analog Rolleiflex-kamera kräver att fotografen laddar filmrullar i kameran och sedan manuellt frammatar filmen efter varje exponering.
Eftersom det är en spegelreflexkamera erbjuder den också en över-och-under-vy genom två objektiv.
Det finns olika modeller av analog Rolleiflex-kameror, och de kan ha olika funktioner och specifikationer beroende på modell och årgång.

Fotografering med en analog Rolleiflex-kamera ger en unik upplevelse och kan vara särskilt tilltalande för dem som uppskattar det traditionella och konstnärliga inom fotografi.
Genom att använda film kan man få en distinkt estetik och en känsla av nostalgi i bilderna.
Det kräver också en mer noggrann komposition och tänkande innan varje exponering, eftersom man inte har möjlighet att omedelbart se resultatet på en skärm.

Även om digital fotografering har blivit dominerande på marknaden, fortsätter många fotografer att använda och uppskatta analoga kameror som Rolleiflex för den unika bildkvaliteten och den kreativa processen de erbjuder.


Själv hade jag en Hasselblad 500 C/M, som jag körde uteslutande Ilford HP5 PLUS med, och köpte alltid filmen ifrån www.photax.se


Analoga Hasselblad 500 C/M är en ikonisk mellanformatskamera som tillverkades av det svenska företaget Hasselblad.
Den anses vara en av de mest framstående och högkvalitativa analoga kamerorna som någonsin har tillverkats.

Hasselblad 500 C/M använder mellanformatsfilm (vanligtvis 120 eller 220 rullfilm) och har en kvadratisk bildformat på 6×6 cm.
Kameran har en modulär konstruktion, vilket innebär att man kan byta ut olika delar och tillbehör som objektiv, sökare och filmmagasin.

En av de mest framstående egenskaperna hos Hasselblad 500 C/M är dess utmärkta bildkvalitet och det beror på de högkvalitativa objektiven som är tillgängliga för Hasselblad-systemet.
Objektiven tillverkades med hög precision och var kända för sin skärpa, kontrast och färgåtergivning.

Hasselblad 500 C/M var populär bland professionella fotografer inom olika genrer, inklusive porträtt, mode och landskap.
Dess robusta konstruktion och tillförlitlighet gjorde den till ett pålitligt verktyg för fotografer i olika situationer.
Idag kan man köpa en digital kassett och få en digital kamera med en Hasselblad 500 C/M men det är absolut ingen aktion kamera.


Burgare som vanligt

Men det blev en god hamburgare och en öl efter fyra månaders väntan, på restaurang Barrels i gamla stan beställde jag nämligen en öl smakade ljuvligt. kände nästan mig lite tårögd efter denna IPA som serverades ifrån en tappkran, mycket känslor där.😂


Hanna gick tillbaka till jobbet, och vi till bilen, men var tvungna att stanna på StikkiNikki vid Drottninggatan och få varsin jätteglass var, StikkiNikki är ett populärt glassmärke i Sverige som specialiserar sig på handgjord premiumglass.


Och dagen steg blev 8,8 kilometer, bra jobbat av mig igen.