Hubbo & Slaguggla

Hubbo fota Slaguggla 🙂

Ut i kylan för volontärjobb

Blev hämtad idag av Lars och Anders. 🚗 🙂
Idag var det fotografering av en slaguggla, en imponerande och majestätisk fågel som väckte en önskan att nästan omfamna den, men samtidigt var det bäst att hålla distans.
Trots dess oskyldiga utseende kan man inte förneka dess skönhet, men bakom dess fjäderdräkt döljer sig en mörkare sida.
Denna uggla har orsakat skada för många genom attacker riktade mot ansikten och andra exponerade kroppsdelar.


Genom att observera den på avstånd får man en djupare förståelse för dess natur och beteende och man blir påmind om vikten av att respektera vilda djur och deras naturliga livsmiljöer.
Daniel Green skötte om ringmärkningen av slagugglan, och fotogästerna ifrån Frankrike, Schweiz och USA såg ut att vara nöjda med dagens händelse.


Ett besök vid Ekliden

När allt var klart delade vi upp oss, och tog med John ifrån USA till Ekliden för lite mer små-fågelfotografering innan det var dags att lämna över honom till nästa stafett pinne.
Nu kommer jag inte ihåg vad dom skulle åka och försöka se för fågel, men vi tog kväller efter detta, kylan var inte kul att vara ut i idag fast jag hade fullt vinterställ på mig.


Går man nerför slänten mot Svartån, har man chans på att se fler fåglar som exempel: Gulsparv, gräsand, blåmes, talgoxe, grönfink, kungsfiskare, taltrast, gulsparv, steglits, lövsångare, trädkrypare, grönsiska, bofink och gröngöling.
Plats-tagg där man kan se dessa fåglar:   klicka här för kartnål
Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit