Hubbo

Hubbo
Hade en plan idag! 🚗

Packa väskan med fikabröd, dryck och frukt och självklart kameran, utan den går det ju inte att dokumentera mina bilder.
Ställde bilen på stora parkeringen vid Sågdammen, och gick sedan på spången bort mot träbron där jag fick sitta och njuta av solen och lite fågelkvitter i en timme innan det dök upp en äldre man som pratade fåglar, bandy mm, en trevlig stund, men jag kunde inte koncentrera mig på fotograferingen något bra och det blev lite kallt att sitta still så länge så jag gick till bilen och hämtade en jacka så jag kunde promenera vidare. 🙂
Tydligen denna person som sköter om fågelmatningen vid Sågdammen, fantastiskt att det finns människor som bryr sig om att mata fåglar och hjälpa till att bevara den lokala naturen.
Fågelmatare kan vara ett viktigt verktyg för att locka fåglar till en plats där man kan observera och njuta av dem på nära håll.
Blev lite småkallt när solen gick i moln, och vinden ökade lite över det öppna landskapet där jag var, gick tillbaka till bilen och tog ytterligare en jacka på mig och fortsatte åt andra hållet, allt för att få ihop steg för idag som blev 4,2 kilometer vilket är rätt bra igen då. 🕺🏻
Märker att jag tar de där tunga backarna som var sega förut, bra mycket lättare nu den sista tiden jag varit ute och gått.
Mer backträning är alltså det som gäller eller inte 🥳 måttliga mängder för att förbättra balansen och koordinationen men man skall ju ta det lugnt som pensionär så det får bli nerförsbackar för min del.
Såg den den där kungsfiskaren idag igen, men som vanligt hinner man inte mycket mer än se den innan den är borta lika fort som den kom.
Att se en kungsfiskare är verkligen en upplevelse, eftersom de är vackra fåglar med levande färger.

Bor i en samfällighet, sammanlagt 26 hushåll = fyra radhus, där vi har stadgar vad vi får och inte får göra.

Det finns vissa problem med parkering och biltrafik i vår samfällighet.
Personligen tycker jag det är viktigt att alla boende följer de stadgar som är satta för att undvika konflikter och för att säkerställa säkerheten för alla i området.
Som vissa av de boende som nu inte följer reglerna skapar bara en obehaglig stämning och skapar onödig konflikt mellan grannar.
Dialoger med alla boende hur vi tillsammans kan lösa problemet med parkering har vi tagit upp på årsmöten och även som brev ett antal gånger.
Det är jäkligt viktigt att ta hänsyn till eventuella nödsituationer, som brand eller ambulans, och se till att det alltid finns tillräckligt med utrymme för att de ska kunna ta sig fram.

Tycker personligen att det är viktigt att följa samfällighetens stadgar och inte använda gästparkeringen för eget bruk.
Om det är fullt i ens egna platser kan man försöka hitta andra lösningar, som att parkera på gatan eller ta kontakt med andra medlemmar i samfälligheten för att hitta en temporär lösning.
Tycker det är viktigt att alla medlemmar i samfälligheten respekterar stadgarna och gör sitt bästa för att undvika problem.
🙈
Eller att ställa sig inne på gården, vilket är helt ok för i och urlastning men inte i flera timmar, jag känner mig som en Ove på området. 😂

Att parkera fordon på platser som hindrar tillträde för räddningsfordon kan leda till allvarliga konsekvenser, som fördröjd släckning och ökad risk för att skador uppstår.
Brandkåren har ansvaret för att rädda liv och egendom, och därför är det viktigt att de har fri tillgång till området under en brand eller annan nödsituation.
Det är också viktigt att alla medlemmar i samfälligheten följer stadgarna för att undvika potentiella faror och problem.

Jag frågade en av de manliga i en av familjerna, du är väl inte dum i skallen och han svarade nej, han gick sedan ca två meter och vänder sig om och säger att jag inte skulle kalla honom för dum i huvudet, men jag frågade ju bara och han svarade nej på min fråga 😂

Ibland kan det tydligen vara svårt att få människor att följa regler och det kan vara svårt att påverka andras beteende.
En idé att försöka kommunicera tydligt och respektfullt med grannarna och förklara hur deras beteende påverkar andra och varför reglerna finns till har ju gjort ett antal gånger av oss i styrelsen.


🥳 Så nu har jag klagat av mig för några månader framåt 🙂

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit