Hubbo till Skitviken

Hubbo och Skitviken
En njutbar promenad runt Skitviken idag

Först och främst är det en temperatur som inte bara markerar vinterns närvaro utan också skapar en sällsynt behaglig atmosfär. Dessutom biter den kyliga luften i kinderna och ger varje steg en extra känsla av vakenhet.

Samtidigt förstärks denna isiga kyla av den klara himlen och den blyertsgrå färgen på växande skuggor. Dessutom kämpar solen för att sprida sitt värmande ljus, vilket skapar en magisk kontrast mot den frostiga omgivningen.

I denna bitande kyla känner man på ett nästan paradoxalt sätt en värmande känsla inombords, en slags inre lugn som endast vintern kan frambringa. Därmed förmedlar naturen själv en tyst, fridfull stämning trots den extrema kylan. Under sådana förhållanden visar vintern sin sanna skönhet och förmåga att förtrolla.

Samtidigt strålar solen på himlen, skapande en kontrast av spektakulär skönhet och intensifierar den kyliga vinterdagen. Dessutom gnistrar det vinterlandskapet, täckt av ett generöst lager av snö, och förstärker verkligen den magiska atmosfären som omfamnar mig. Slutligen, är det något särskilt med det knarrande ljudet under fötterna när jag trampar genom den orörda snön, vilket förhöjer upplevelsen av denna vackra dag.


En rik dag med naturupplevelser och vintersol

Idag fick jag återse kungsfiskaren, en fantastisk fågel som tyvärr undkom min kamera. I samma buske som igår satt gråsiskan. Även om jag inte fångade den på bild, lyckades jag få en vacker bild av den majestätiska gråhägern och några kajor.

Dessutom var glasskiosken stängd, och det verkar som att väntan på dess öppning kommer sträcka sig över några månader framöver. Trots detta kunde jag njuta av den strålande vintersolen som kastade sitt behagliga sken över dagen.

Ute på Mälarisen var skridskospåret nästan som en kö. Det förvånar mig varför människor väljer att gå där det är plogat för skridskoåkare. Trots detta, som det brukar sägas, så är variationen mänsklighetens charm – olika människor har olika preferenser och sätt att njuta av vinterdagen.
Skridskoåkning på Mälaren

En film om Jostein Hellevik, även känd som Fotobonden

En film med Morten Hilmer där han besöker Jostein Hellevik, även känd som Fotobonden.
Under detta tvåveckorsäventyr fotograferar vi rovfåglar, klättrar i bergen och campar i den vilda naturen i Norge.
Filmen heter ”Det omöjliga fotot – Fantastisk fågelfotografering i Norge – 14 dagars äventyr, rovfåglar, camping.”

The Impossible Shot – Amazing Bird Photography in Norway – 14 Days Adventure, Birds of Prey, Camping
klicka här för att komma till Youtube filmen
Hubbo länkar nedan

En tidigare dag vid Skitviken
klicka här för att komma dit


Ytterligare bilder ifrån Skitviken
klicka här för att komma dit