Skillberg

Skillberg Trettio 🚗 💨💨💨💨 😳


Mycket fåglar och tre ekorrar idag

En tur till Skillberg igen då, vill så gärna få den där nötkråkan på bild igen.
Det är en charmig fågel ungefär som hackspetten tycker jag.
Hade precis satt mig ner och hörde fågelläten precis bakom mig, och där satt två stycken charmiga stjärtmesar, tyvärr han jag inte fotografera detta par.


Annars var det full fart vid matningen, fåglar avlöste varandra och vissa av dom skulle ha allt själva som nötväckan. 😂

Fåglarna som hamna på bild idag blev

Nötväcka: Nötväckan är en medelstor fågel med en karakteristisk svartvit fjäderdräkt och en kraftig näbb. Den är känd för sin förmåga att lagra mat, särskilt nötter, under hösten för att överleva vintern.

Talgoxe: Talgoxen är en vanlig trädgårdsfågel i många delar av Europa och Asien. Den har en distinkt svart haklapp och en blågrå ovansida.

Blåmes: Blåmesen är en liten fågel med en slående blå och gul fjäderdräkt. Den är ofta synlig i trädgårdar och parker och har ett melodiskt sång.

Tofsmes: Tofsmesen är en liten fågel med en svartvit fjäderdräkt och en karakteristisk tofs på huvudet. Den trivs i skogsområden och är känd för sitt lekfulla beteende.

Bofink: Bofinken är en medelstor fink med en blåsvart panna och huvud, en rosa bröstton och en vit buk. Den är en vanlig syn i trädgårdar och har en melodisk sång.

Nötskrika: Nötskrikan är en medelstor kråkfågel med en grå och svart fjäderdräkt. Den är känd för sin förmåga att lagra och dölja nötter för senare bruk.

Svartmes: Svartmesen är en liten fågel med en gråblå ovansida och en svart panna och nacke. Den är en social fågel och ofta i grupper.

Tre ekorrar: Ekorrar är små till medelstora gnagare med en lång svans och en tät päls. De är kända för sitt lekfulla beteende och sin förmåga att klättra i träd.

Lite länkar nedan

Skillberg nummer 23
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit