Skillberg

Skillberg tjugosex 🚗 💨💨💨💨 😳
Fågel och svampupplevelseLördag och tog mig hellre ut i skogen än sitta och fika idag, fick bli Skillberg igen.
Det är en trevlig plats att fotografera ifrån, riktigt avkopplande att sitta och njuta av naturen och få fotografera i lugn och ro alla dessa fåglar.
Lite spännande kan det vara om man skall lyckas få dit spillkråkan och även nötkråkan får komma tillbaka igen.


Nördigt? Ja visst är det 🙈, men att fotografera och sedan komma hem och få välja de bilder som är bra och redigera en aning i photoshop är halva nöjet.
Och nu i Adobe photoshop 2024 finns AI funktionen med, har testat den förut i beta versionen, och nog går det att fuska till vissa bilder om man vill.
Har blivit mycket lättare att ta bort saker som man inte vill ha med eller ersätta och lägga till om man vill.

Det blev de vanliga fåglarna och ekorrarna

Större hackspett: En medelstor hackspett med svartvit fjäderdräkt och en karakteristisk röd nackfläck hos hanen. Den använder sin kraftiga näbb för att hacka i trädstammar och hitta insekter.

Blåmes: En liten fågel med blått på ovansidan, gul buk och en vit buk. Den är känd för sitt livliga beteende och besöker ofta trädgårdar och fågelbord.

Talgoxe: En medelstor fågel med blågrå hjässa, bröst och vingar. Den har en karakteristisk sång och är vanlig i trädgårdar och skogar.

Entita: En liten mes med svart huvud och vit haklapp, ljusa kinder, brun ovansida och gråbruna vingar och stjärt. Den är en anpassningsbar fågel och äter insekter och frön.

Nötväcka: En medelstor fågel med en gråbrun fjäderdräkt och en karakteristisk svart ögonmask. Den är känd för sitt förmåga att knacka på nötter och är specialiserad på att äta dem.

Svartmes: En liten mes med svart huvud och nacke, vit haklapp och brun rygg. Den är en social fågel och rör sig ofta i små flockar.

Tofsmes: En liten fågel med en karakteristisk tofs på huvudet. Den har en svartvit fjäderdräkt och är känd för sin förmåga att äta tallfrön och kottar.

Bofink: En medelstor fink med blågrått huvud och bröst, beige buk och bruna vingar. Hanarna har en tydligare färgning och är kända för sin melodiska sång.

Ekorrar: Små gnagare med en lurvig svans och en karakteristisk förmåga att klättra och hoppa mellan träd och grenar. De äter en blandad diet, inklusive nötter, frön och frukt.


Lyckades plocka ca 4-5 liter svamp, var inte många steg jag tog i skogen för att finna på dem idag heller.
Men känns som jag inte kommer finna några fler här, funderar på om man skulle ta en svampdag och stanna till vid vanliga platsen där jag brukar plocka normalt.

Lite länkar nedan

Skillberg nummer 23
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit