Skillberg

Skillberg tjugofyra 🚗 💨💨💨
Fågel- och djurupplevelse idag igen

Idag var jag på plats redan klockan nio på morgonen, rätt mysigt att komma ut och se dimman ligga kvar över alla sjöar jag åkte förbi.
Tog ett kort på sista sjön med 300 mm med en 2.0 extender på, det hade varit bättre med 35 mm för att fått se helheten i det disiga landskapet.
Mycket fåglar som jag fick besök av idag, men tyvärr ingen nötkråka, men en ny besökare för mig var trädkryparen idag.
Tyckte jag såg något mörkare fågel som gick uppför trädet, trädkryparen har en unik förmåga att klättra upp längs trädstammar, nästan som en mus.
Den börjar vanligtvis vid trädstammens bas och spiralrör sig uppåt i jakt på föda.
Fåglarna som kom med på bild idag: blåmes, tofsmes, svartmes, trädkrypare, bofink och större hackspett.

Här är en kort sammanfattning av varje fågel

Blåmes: En färgglad fågel med blå ovansida, gul undersida och en tofs på huvudet. Den är aktiv och äter frön och insekter.

Tofsmes: Kännetecknas av sin tofs på huvudet och sin gråblå fjäderdräkt. De är skickliga klättrare och äter främst små insekter och frön.

Svartmes: Har en kontrasterande svartvit fjäderdräkt och är känd för sitt beteende med att hänga upp och ner. De äter främst insekter och larver.

Trädkrypare: En liten fågel som klättrar längs trädstammar i jakten på insekter och andra byten. Den har en brun fjäderdräkt och är svår att upptäcka.

Bofink: En finkfågel med en färgstark fjäderdräkt, inklusive en rödbrun bröst. De äter frön och kan vara vanliga besökare vid fågelbord.

Större hackspett: En stor hackspett med en karakteristisk svartvit fjäderdräkt och röd nackfläck hos hanarna. De är kända för sitt hackande ljud när de letar efter insekter.


Lyckade plocka ca 4 – 5 liter svamp, var inte många steg jag tog i skogen för den fångsten, har nog aldrig fått så mycket svamp på en så liten yta som jag gick idag.

Lite länkar nedan

Skillberg nummer 19
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 17
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit