Hubbo.se

Skillberg femtonde gĂ„ngen 🙈

Morgonfika vid Öhrmans cafĂ© idag, det Ă€r ju fredag och kaffe med gubbarna.
Idag var vi bara tre stycken, men det Àr lika trevligt ÀndÄ och det blev tvÄ kulor glass idag.
Öhrmans har verkligen goda glassar, detta Ă€r vi flera som hĂ„ller med mig om.Tror jag passerat sammanlagt 3 mil i promenader denna vecka, har fortfarande en aningens trÀningsvÀrk i benen.


FÄglar som hamna pÄ bild idag, blev talltita, gÀrdsmyg, nötvÀcka, talgoxe och en tofsmes

Efter kaffet var det dags igen för Skillberg, Anders min fotovÀn ville komma ut för lite #skogsbad och det blev samma plats som igÄr.
Kanske lite fĂ€rre fĂ„glar Ă€n igĂ„r, men skönt att komma ut och snacka lite manliga saker som fĂ„glar och andra platser att besöka. 😂
Efter en fantastisk dag med fika och fÄglar och #skogsbad!

Talltita: KÀnns igen genom sin blÄaktiga ovansida och gulaktiga undersida. Den Àr kÀnd för sitt unika beteende att klÀttra lÀngs stammar och grenar.

GÀrdsmyg: En liten brunaktig fÄgel med stark rörelseaktivitet. Den Àr kÀnd för sitt stÀndiga klÀttrande genom vÀxtlighet i jakt pÄ föda.

NötvÀcka: Har en karakteristisk svartvit fjÀderdrÀkt och klÀttrar ocksÄ lÀngs stammar och grenar. Den Àr specialiserad pÄ att hitta föda frÄn kottar och frön.

Talgoxe: Har en blÄgrÄ ovansida och gul undersida med svart huvud och vit flÀck runt ögonen. Den Àr en populÀr fÄgel i trÀdgÄrdar och matar sig ofta frÄn fÄgelmatningar.

Tofsmes: Har en tofs pÄ huvudet och grÄbrun fjÀderdrÀkt. Den Àr kÀnd för sitt energiska beteende och Àr en slÀkting till andra mesarter.

Lite lÀnkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Guide – Natursidan
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Upplev-naturen
Klicka hÀr för att komma dit