Skillberg

Skillberg tjugotvĂ„ 🚗 💹💹
FĂ„gel- och djurupplevelseIdag ville jag komma ut för att fÄ lite frisk luft och fÄ en hÀrlig dag i naturen, efter ha legat med en riktigt manlig förkylning igÄr, tror jag sov igenom nÀstan hela dagen.

Och varför dĂ„ inte till Skillberg, 😂
Att komma ut i friska luften var en utmÀrkt ÄterhÀmtningsstrategi efter att ha kÀmpat med en manlig förkylning.
Jag hade turen att fÄ se en mÀngd fÄglar, inklusive nötvÀckor, blÄmesar, tofsmesar, svartmesar och en större hackspett.
Ekorrarna Àr ocksÄ charmiga att observera med sina lekfulla och livliga beteenden.


Naturen har en avkopplande effekt och kan hjÀlper till att förbÀttra humöret och ÄterhÀmtningen nÀr man Àr sjuk.
Även skönt att mĂ„ bĂ€ttre och kunde njuta av en dag ute i Skillberg, kunde iofs varit var som helst men det Ă€r en lugn och skön plats.
Naturen har alltid nÄgot vackert och intressant att erbjuda, oavsett om det Àr fÄglar, ekorrar eller bara lugnet i omgivningen.
Det negativa var vÀl myggen idag, men myggsprayet jag köpte funkar riktigt bra, men de Àr ÀndÄ runt omkring en och kan vara lite smÄsegt.


Var till Carlströms köttbutik och köpte nÄgot kilo fett, har fixat portioner av talg jag tÀnkte ta med och locka fram spillkrÄkan med.
Talg Àr tydligen favorit godis för denna fÄgel, och troligen för mÄnga andra fÄglar ocksÄ.

Hur man gör egen talg

Att göra din egen talg Àr en utmÀrkt idé om du vill locka vilda fÄglar till din trÀdgÄrd. Talg Àr en energirik föda som Àr mycket uppskattad av fÄglar, sÀrskilt under kalla vintermÄnader nÀr de behöver extra energi för att överleva. HÀr Àr en enkel guide för att göra din egen talg:

Ingredienser:

Talg: Du kan köpa talg i mÄnga livsmedelsbutiker eller hos slaktare. Det Àr bÀst att anvÀnda ren talg utan tillsatser.

FÄgelfrön: Du kan blanda in en mÀngd fÄgelfrön som solrosfrön, hampafrön, och hackade jordnötter i talgblandningen för att göra den mer attraktiv för olika fÄgelarter.

Instruktioner:

SkÀr talgen i mindre bitar eller smÀlt den om den Àr hÄrd. Du kan smÀlta talgen i en kastrull pÄ lÄg vÀrme eller i mikrovÄgsugnen i korta intervaller tills den blir flytande. Var försiktig sÄ att du inte överhettar talgen.

LÄt talgen svalna nÄgot, men se till att den fortfarande Àr tillrÀckligt mjuk för att blanda med fröna.

Blanda talgen med de valda fÄgelfröna i en skÄl eller form. Du kan anvÀnda ungefÀr lika delar talg och frön, men justera proportionerna efter din smak och för att locka olika fÄgelarter.

LÄt blandningen stelna genom att placera den i frysen eller utomhus om det Àr tillrÀckligt kallt. Det bör ta nÄgra timmar att stelna helt.

NÀr talgblandningen Àr helt stelnad kan du skÀra eller bryta den i mindre bitar eller anvÀnda formar för att skapa olika former.

HÀng upp eller placera talgbitarna pÄ en fÄgelmatare eller grenar i din trÀdgÄrd.

Nu Àr du redo att locka en mÀngd fÄgelarter till din trÀdgÄrd med din hemgjorda talg. Det Àr en rolig och givande aktivitet som ger dig möjlighet att se och njuta av fÄglar pÄ nÀra hÄll.


Lite lÀnkar nedan

Skillberg nummer 19
Klicka hÀr för att komma dit


Skillberg nummer 17
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Guide – Natursidan
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Upplev-naturen
Klicka hÀr för att komma dit