Hubbo

Hubbo


En dag vid Sågdammen igenSå fort det finns en minsta solstrimma på himlen, är det lätt att ta sig ut på en promenad i naturen.
Idag fick det bli Sågdammen igen, har nästan blivit lite tjatigt att åka dit så ofta, men denna plats ligger så pass nära och det är ett fin plats att få koppla av vid.
Idag var jag själv vid platsen i en halvtimme innan fler pensionärer dök upp, och dom hann även gå innan mig och troligen hade de uppnått vad de behövde göra på platsen.


Det blev fågel bilder även idag, gulsparv, bofink, större hackspett, talgoxe, nötväcka, forsärla, sädesärla och en trana.
Gulsparv och bofink är vanliga småfåglar i Sverige, medan större hackspett och talgoxe är också relativt vanliga arter som ofta besöker trädgårdar och parker. Nötväcka är en annan art som kan ses i trädgårdar och skogsområden, medan forsärla och sädesärla vanligtvis håller till på öppna fält och marker.
Forsärla räknas lite som en intressant observation på artportalen, och tranan på bild tog jag efter vägen efter Frövi sjön när jag åkte hem.

Tranan är en imponerande fågelart och det är alltid spännande att få se en av dem. De är stora och majestätiska fåglar och är en symbol för det svenska landskapet.

Motion

Hade en härlig promenad idag! 3,7 kilometer är en bra prestation av mig och det var i maklig takt allt för att ta hand om min kropp och undvika skador.
Att promenera är en bra form av motion och kan ha många fördelar för hälsan, som att förbättra kardiovaskulär hälsa, stärka muskler och ben, minska stress och förbättra sömnen.
Jag kommer fortsätta att njuta av promenader och motion för att främja en hälsosam livsstil, och när två månader till gått är min behandling över och kommer då har massa muskler extra kanske. 😂
Skall ta tag i simning och gymmet på lasarettet när jag är klar med cytostatika behandlingen efter midsommar, tror kanske dom har stängt bassängen under sommaren men sen då kommer jag träna ifatt lite det jag missat.🕺🏻