Örngömslet

Örngömslet


En dag i ÖrngömsletLarmet på klockan slet mig från drömmarna klockan 04:30. Trots den tidiga timmen kände jag en förväntansfull pirrning i magen. Efter att ha slitit mig ur sängen på rekordtid möttes jag av en mörk värld utanför fönstret. Grötfrukost, min pålitliga start på dagen, värmde i min mage medan jag stirrade ut i mörkret och funderade över dagens äventyr.

Klockan tickade på, och snart var det dags att bege mig till Ulf, min kamrat i detta äventyr. Väskan packad med kamerautrustning och förväntningar i luften, styrde vi våra steg mot Krokmossens örngömsle. Den första delen av resan var på småvägar, slingrande genom det tysta landskapet. Kylan bet tag i kinderna, men tanken på vad som väntade oss värmde.

Småvägarna övergick plötsligt till smala grusvägar, och bilens däck knastrade mot underlaget. Det var som om varje kurva, varje krök, bar på löften om det extraordinära. Snart, som om naturen själv ville testa vår beslutsamhet, körde vi på en snöig pytteliten väg. Bilens hjul skar genom snön medan omgivningen svepte förbi som en tavla av vintersaga.

Det var i denna stillhet, mitt i det frusna landskapet, som äventyret verkligen började. Vägen framför oss var okänd och magin låg i förväntningen om vad som skulle avslöjas bakom varje kurva. På denna resa fanns det inte bara en destination; varje steg, varje väg vi valde, var en del av det större äventyret. Och så fortsatte vi, dragna av naturens tysta kall och lockade av det som väntade runt hörnet. 🌌❄️🚗


Mellan himmel och jord avspeglade sig ett imponerande skådespel av rovfåglar. Havsörnarna kretsade majestätiskt ovanför oss, liksom korparna som vågade sig närmre för att utforska vår närhet. Naturens egen symfoni fylldes med vingslag och rop, och vi var förtrollade av örnarnas graciösa dans på himlen.

Plötsligt, som om naturen ville överraska oss, kom en ståtlig kungsörn ner mot marken. Den landade med en värdighet som förtrollade oss båda och stannade kvar vid maten i en underbar symbios med omgivningen. Tiden stod nästan stilla medan vi fick förmånen att dela ögonblicket med denna majestätiska fågel.

Men som i varje drama på naturens scen kom en oväntad vändning. En av de andra örnarna, cirklande ovanför oss, skrämde bort den imponerande kungsörnen. Vår förhoppning om fler örnbesök slogs omkull, men istället kom en varfågel ner, som om den ville ta över tronen för dagen. Naturens plan var full av överraskningar.

Både jag och Ulf höll andan och hoppades på fler majestätiska örnögonblick. Trots att dagens huvudakter kanske var över, fanns det alltid möjligheten till nya upptäckter. Vi befann oss mitt i naturens drama, där varje ögonblick kunde avslöja en ny karaktär eller överraskning. Det var i denna spännande väv av ögonblick och övergångar som jag lyckades addera två nya fjäderbekanta till min fotolista, en påminnelse om att naturens teater alltid bjuder på överraskningar. 🦅📸🍃


Dagens flygande sällskap var imponerande. Större hackspett, blåmes, varfågel och kungsörn delade himlavalvet och skapade en vacker palett av fjäderbekanta. Varje fågel hade sin egen unika charm och storslagenhet, och tillsammans bildade de en brokig skara i naturens orkester. Det var en dag där himlen var scen och fjäderklädda artister dansade i skiftande roller, vilket gav mig en rikare förståelse för det mångfacetterade livet bland våra fjäderbekanta. 🦉🐦🦅


Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit