Johannisbergs

Johannisbergs våtmarkspark
Lite udda plats till Johannisbergs våtmarksparkGubbfika på Öhrmans café idag igen, bara för att det är fredag.🧌
Tre tappra idag som löste världsproblemen och massa andra småsaker ganska fort, det är alltid härligt att träffa vänner över en kopp kaffe och glass som det blev för mig idag.


Efter Öhrmans åkte jag till Johannisbergs våtmarksparker, gick runt lite på grusstigarna som dom har gjort för att man skall komma närmare naturen och kunna se vattenfåglar mm och idag var deras ungar med så det var ett evigt kacklande i vattnet.

Hittade en plats där man kunde åka ner med bilen, lite bakom våtmarksparken där jag fotade ormvråken.

Det är viktigt att vara försiktig när man är ute i naturen, särskilt under fästingsäsongen.
Fästingar kan vara obehagliga och bära på sjukdomar, jag är medveten om dem och tar det försiktigt för undvika att bli biten.

Att bära långärmade kläder, byxor och slutna skor när man är i skog och gräsrika områden kan minska risken för fästingbett.
Efter en vistelse utomhus är det också klokt att noggrant kontrollera kroppen, kläder och hår för fästingar och ta bort dem omedelbart om man hittar någon.


Men fast jag gick en bit ifrån gräset och inte direkt gick nära någon växtlighet, så hade det fastnat en fästing på mig, men jag lyckades ta bort hela.
Alltså detta år måste vara det år som är mest fästingar någonsin, när man kommer hemifrån promenader så är det stora kollen efter dessa små äckliga kryp varje gång.


Kommer hyfsat nära med 300mm /2,8 linsen, skulle kanske försöka spara till en Canon Extender EF 2x III, finns några begagnade på olika platser.
Då skulle man plötsligt komma dubbelt nära, men med en bländare på 5,6, detta gör inte så mycket idag då kamerorna fixar det höga ISOt väldigt bra om man nu skulle behöva öka lite.

Är man en fågelnörd nu 🙈 🧌

Vem äter vad – vuxna fåglar
klicka här för att komma dit


Fantastiskt att kunna hitta ett nytt och roligt intresse som fågelfotografering!
Ofta att när man ger ger sig själv möjligheten att prova något nytt, kan det visa sig vara mycket mer givande och intressant än man först trodde.
Har till och med börjat kolla vad fåglar äter, lite för man skall kunna ha till fågelmatningen för att få bra foton på dem.

Att spendera tid i naturen och fotografera fåglar och andra djur är inte bara roligt och avkopplande, det kan också vara lärorikt och berikande.
Genom fotograferingen kan jag utforska och lära mig mer om olika fågelarter, deras beteenden och deras naturliga miljöer, eller bara få bra foton på dem är ett plus som räcker för mig.

Fotografi ger också möjligheten att dokumentera och bevara vackra ögonblick i naturen, vilket kan vara både till glädje för mig själv och för andra som får ta del av mina bilder ( hoppas jag alla fall ).
Det är även ett utmärkt sätt att dela min passion med vänner och andra fotografi- och naturälskare, kanske genom sociala medier eller genom att delta i fotoutställningar eller gemensamma resor.

Fågelfotograferingen är något som gett mig glädje och friskluft, så jag fortsätter att utforska och njuta av det!

Fortsätter med teleobjektivet och ger mig ut i skogen och naturen, och fångar dagen och de vackra ögonblicken samt låter mitt fågelintresse blomstra.
Jag skall fortsätta ha roligt med nya fotoprojekt och njuta av alla de unika och vackra upplevelser som det kan ge mig! #skogsbad #delux


En länk till lite bilder på fåglar i svartvitt klicka här för att komma dit