Hubbo och Hedemora bluesjam

Hubbo och Hedemora bluesjam
Bil 🚗 💨💨 ifrån Hubbo till Hedemora bluesjam

Innan Hedemora bluesjam satte igång, begav jag mig på en avslappnad långpromenad genom stadens kullerstensgator, noga med att logga några extra steg på min aktivitetsmätare.
Med min trogna Canon-kamera i handen var det som om staden bjöd in mig till ett fotograferingsäventyr där varje hörn avslöjade fantastiska möjligheter.

Det finns verkligen något särskilt med att vandra runt och fånga ögonblicken, som om varje steg avslöjade en ny dimension av stadens unika karaktär. För att föreviga stunden tog jag min första bild vid entrén till stadshotellet, där atmosfären redan vibrerade av förväntan inför den kommande musikupplevelsen.

Från stadshotellet lät jag mina fötter leda mig ner mot en vacker sjö, omgiven av ett karakteristiskt hopptorn som stod stolt mot himlen.
Under min återvändande promenad öppnade sig vackra vyer av pittoreska hus längs vägen, och jag kunde inte motstå frestelsen att låta min Canon-kamera fånga varje färgstark detalj.
Varje bild blev en kärleksfull hyllning till stadens unika skönhet och karaktär.

Således markerade den avslappnade utflykten en perfekt inledning på en dag som var bestämd att vara fylld av både musikalisk glädje och bildkonst.

Husbandet

Med Blueshammers som kvällens husband blev stämningen genast tydlig och förtrollande. Deras skicklighet i att sätta tonen och få publiken att vibrera i samklang var en mästerlig inledning på det musikaliska äventyret. Energivågen de skapade fungerade som en magnet, lockande fram förväntan och entusiasm från varje hörn av lokalen.

Denna laddade atmosfär var den perfekta inramningen för att presentera Krusbär, en artist som inte bara tog över scenen utan även erövrade publiken från första tonen. Energin som Blueshammers skapade blev en nahturlig övergång till Krusbärs prestation, och som ett sömlöst bluesigt samspel steg spänningen i lokalen till nya höjder.

Publiken befann sig mer eller mindre i extas, överväldigad av musikaliska sensationer som fyllde luften. Varje ackord och varje melodi från Krusbärs konstnärliga uttryck skapade en hypnotisk känsla, och det var som om tiden stod stilla i den bluesiga magin. En känsla av gemenskap och passion fyllde rummet, och det var uppenbart att Blueshammers och Krusbär hade skapat en oförglömlig kväll av bluesigt nöje.

Denna crescendo av musikalisk glädje och publikens respons fortsatte att höja ribban för kvällen, och det blev tydligt att Hedemora bluesjam inte bara var en musikupplevelse utan en resa djupt in i själen av bluesens kraft. En kväll där varje övergång, varje ackord och varje ögonblick smälte samman till en oändlig bluesberättelse som ingen kunde glömma.Bild nr 2 är Haffnerska villan och bild nummer tre är Wahlmanska huset Gamla varmbadhuset som idag är Utställningslokal
och Ursprungligen ett varmbadhus.

sushi-upplevelse

Efter den uppfriskande promenaden beslutade jag mig för att dela en utsökt sushi-upplevelse med min livskamrat, som också råkar vara min underbara fru.
För att förlänga den harmoniska stunden av delade ögonblick och samhörighet, begav vi oss till en lokal sushirestaurang för att njuta av en kulinarisk resa tillsammans.

Sushi, med sina konstfullt rullade och noggrant presenterade rätter, erbjöd en smakfull kontrast till den friska luften och motionen från promenaden.
Med varje tugga skapades en övergång från den fysiska aktiviteten till en gastronomisk resa där smaklökarna dansade i harmoni med varandra.


Dagens fotograferingsäventyr bjuder på en skön tunggung, men tankarna snurrar också kring den längtade 28-70 f2 linsen som jag beställde för över fyra månader sedan. Förväntningarna är höga, och jag längtar efter den extra dimensionen den kommer addera till mina bilder.

Canon R6 kameran

Att nu använda RF 35 mm 1.8-linsen har varit en tillfredsställande upplevelse, men jag kan inte förneka att förväntningen på den nya linsen kastar en skugga av förväntan över dagens fotografering. Övergången från den nuvarande linsen till den efterlängtade 28-70 f2 blir som att gå från en känd melodi till ett nytt och spännande ackordspel.

Tanken på att ha ett bredare spektrum och en större bländaröppning öppnar upp möjligheter för kreativt utforskande. Varje bild kommer vara en övergång från det bekanta till det okända, och det är som att byta spår i ett musikstycke, där varje lins har sin egen unika tonalitet.

Så även om dagens tunggung är skön och RF 35 mm 1.8 gör ett fantastiskt jobb, känns det som om jag står vid tröskeln till något nytt och spännande med den väntade 28-70 f2. Varje ögonblick av dagens fotografering blir en övergång, en resa från en lins till en annan, och jag ser fram emot att få utforska och föreviga världen genom den nya linsens perspektiv.

Hemfärd till Hubbo

Efter dagens äventyr är det dags för en avslutning och hemfärd till Hubbo.
Resan tillbaka blir som en övergång från den mångfacetterade dagen till det bekanta, en reflektion över de intryck och ögonblick som fångats genom linsen.
Medan jag navigerar hemåt, börjar tankarna om att redigera dagens fångst ta form.

Väl hemma blir redigeringsprocessen en övergång från det råa till det förfinade, där varje justering och filter blir en ny nyans i bildberättelsen.
Det är som att skapa en harmonisk komposition, där varje bild blir en övergång mellan det verkliga ögonblicket och den konstnärliga tolkningen.

Så, trots att dagen närmar sig sitt slut och resan hem är påbörjad, blir hemkomsten en övergång till en ny skapande fas. Bilderna, tagna under dagen, kommer att bli de första anteckningarna i ett visuellt kapitel. Varje justering och beslut i redigeringsrummet blir en övergång mellan det som var och det som kommer att bli, och således blir fotograferingens konst en ständig resa av övergångar och förflyttningar genom tid och kreativitet.
Lite Hubbo länkar nedan

Hedemora bluesjam 15 Sep 2012
Klicka här för att komma dit


Hedemora bluesjam 15 Jun 2013
Klicka här för att komma dit


Hedemora bluesjam 3 Maj 2014
Klicka här för att komma dit