Skillberg

Skillberg Trettiofyra 🚗 💨💨💨💨 😳


Fågel och VSK kick ofLite blandat med bilder från igår och idag, efter badet igår tog jag mig ut på en 7 kilometers runda och började vid Solsidan, gick sedan upp mot Björnövägen, Ekbergaskolan.
Förbi Rönnberga gatan där jag hade min första egna lägenhet, sedan förbi Viksängsskolan och sedan mot Viksängscentrum där vi bodde ett kort tag.
Sedan tog jag mig ner mot Steam hotel, slutligen styrde jag mot Solsidan som slutmål.
Summa det var en skön runda, och tanken är att ta mig ut i morgon igen, allt för att få igång flåset igen.


På kvällen var jag bjuden till kick off med VSK bandy, jäkla trevlig kväll och intressant att lyssna på allas visioner om klubben.
God mat och trevlig kväll.
Åkte till Rocklunda bandyhallen, stod på parkeringen när Stefan ringde och fråga var jag var, jag väntar på dig vid parkeringen. Han väntade också på mig, jag hade helt nissuppfattat platsen vi skulle vara vid, B26 trodde jag var något nummer i någon lokal i Rocklunda men det var en restaurang nere vid ABB området. 🙈😂


Idag hjälpte jag Daniel med fågelmatningen i Skillberg, var helt slut när jag kom upp till platån, efter ha burit med mig lite extra packning.
Idag dök inte spillkråkan upp tyvärr, men denna matning med smör ifrån ICA som verkade fungera och talg lockar säkert fram den för andra som kommer och vill fotografera. Nästa gång skall jag köpa margarin istället, lite för kyxigt med smör flr dessa fåglar.

Fåglarna som dök upp idag var nötkråka, nötskrika, nötväcka, tofsmes, talgoxe, och svartmes och ekorren höll sig på sidan om idag

Nötkråka (Eurasian Jackdaw): Nötkråkan är en medelstor kråkfågel med en karakteristisk svart huva och grå nacke. Den är social och äter en varierad kost, inklusive insekter, frukt och små ryggradslösa djur.

Nötskrika (Eurasian Jay): Nötskrikan är en medelstor kråkfågel med en iögonfallande fjäderdräkt som inkluderar blått, svart, vitt och rostfärgat. Den samlar och gömmer föda, som ekollon och nötter, och hjälper till med trädens förökning.

Nötväcka (Eurasian Nuthatch): Nötväckan är en liten fågel med en blågrå ovansida och en vit undersida. Den klättrar längs trädstammar i jakt på insekter och nötter och har ett karakteristiskt ljudligt lockläte.

Tofsmes (Crested Tit): Tofsmesen har en karakteristisk tofs på huvudet. Den är liten och ofta ses i tallskogar där den söker insekter och frön. Den har ett ljusande ”tsi-tsi” läte.

Talgoxe (Great Tit): Talgoxen är en medelstor mes som har en svart krage, blått på vingarna och en gul buk. Den är allätare och ofta ses vid fågelmatningar.

Svartmes (Coal Tit): Svartmesen har en svart huvudtofs, en vit nacke och bruna sidor. Den är känd för sina vackra melodiska sånger och äter frön och insekter.

Lite länkar nedan

#Birdsafarisweden
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit