Hubbo.se

Hedemora blues jam
Lördag förberedelse inför blues jamet i Hedemora, tanka bilen, byta glödlampa på den och ladda kamerans batterier och invänta Johan.
ca 50 minuters körning, sedan intag av lite Grekisk mat för att orka med fotograferingen, nu går det bra med vilken mat som helst, mer än vana att vi knallat dit för mat.
Lite illa kan man tycka  när hon expediten visste innan vad vi skulle ha kanske dags att testa andra ställen.

Blues jamet sedan vilket jäkla drag det var kvällen igenom, och det var fyra och en halv timmes bra musik och det är gratis.
Husbandet Blueshammers körde på med rejält tunggung redan ifrån början, nya konstellationer kom upp och kvällen fortsatte i samma tema.
Edvin Öström kom upp och gästade Blueshammers och även Lisa Lystam Family Band, huvud bandet gjorde inte publiken besvikna herrejäklar vad dom lirade bra.
Hörde det var en mindre restaurang i  Västerås som skulle ha 175 kr i entré låter lite galet, har fotat bluesjamen i Hedemora sen 2012 och har aldrig blivit besviken och det är alltid gratis.
Så ett jäkla stor eloge till Hedemora Blues förening, som lägger ner allt jobb för att detta skall fungera, mjölk kannan går runt på krogen där man kan stoppa ner så mycket man tycker och Swish finns också.


Synd bara att jag skulle fippla med kameran så mycket, blev lite mörka bilder men samtidigt är ljuset så blandat ifrån ena sidan till den andra.
Men har inte redigerat någon så mycket extra på bilderna i datorn, ljusat upp de mörka bilderna något, målet är väl kunna lägga upp klockrena bilder direkt ifrån kameran.
Svårt med dessa miljöer där ljuset kan spela en ett spratt.
Jag vägrar köra hdr filter ser bara så ovärkligt ut, var väl nått man körde för många år sedan, någon tyckte dessa HDR bilder ser ut som kalle anka bilder.😂
Väl hemma och tretusen bilder senare, så tog det ett tag att gå igenom en sortering jag skulle bli nöjd med efter rensning är det ca 350 bilder kvar.
Och så gott det var att ta en julmacka med en go öl till.


Hedemora blues jam 4 December


Tips då om fotografer ”jag” fastnat lite extra för, kolla denna musikfotograf: Roger Navarro