Ekliden

Eklidens fågelmatning
Ny plats att fotografera fåglar ifrån

Efter morgon fikat vid Öhrmans café, tog jag mig till ett nytt fågelmatnings ställe för mig.
Fick instruktioner av Daniel Green var denna plats fanns, och det var väldigt enkelt att komma dit, samt att man inte behövde gå så långt.
Platsen är inte lika mysig som Skillbergs fågelmatnings plats, men tanken var att försöka få en bild på stenknäcken, tyvärr dök denna fågel inte upp idag.
Det var ändå en fantastisk dag med fågelobservationer på platsen vid Ekliden vid Norra Billsta!
De fågelarter jag fotade är alla vanliga och intressanta arter som är trevliga att se.

Här är lite mer information om var och en av dem

Nötväcka: Nötväckan är en skicklig klättrare och har en karakteristisk vana att klättra nedför trädstammar med huvudet först när den letar efter föda. Dess förmåga att öppna nötter med sina starka näbbar är imponerande.

Blåmes: Blåmesen är känd för sin vackra blå ovansida och gul buk. Den är en livlig fågel och har en melodiös sång. Blåmesen besöker ofta fågelmatningsplatser och är omtyckt bland fågelskådare.

Talgoxe: Talgoxen är en livlig och social fågel som också gärna besöker fågelmatningsplatser. Dess karakteristiska svarta ”basker” och vita kindfläck gör den lätta att känna igen.

Entita: Entitan har en distinkt svartvit fjäderdräkt och är skicklig på att klättra på trädstammar när den letar efter föda. Dess klara sång är en glädje att lyssna på.

Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit