Skillberg

Skillberg Trettiotvå 🚗 💨💨💨💨 😳 & Ekliden


Mycket fåglar och äntligen nötkråkan igen

Åkte till Ekliden och tur jag klädde på mig rejält med kläder för det var skitkallt att sitta där och fota fåglar.
Det blåste även lite för mycket och jag krängde på mig regnponchon för att slippa vindarna som trängde igenom till skinnet.
Blev en lyckad dag med fågelfotograferingen, och var på väg hem redan när jag lämnade platsen vid Ekliden.
Jag kollade telefonen och såg att nötkråkan var tillbaka i Skillberg, suck men är man nördig så är man.
Styrde bilen mot Skillberg och som tur var så kom den ganska omgående efter jag satt mig ner med kameran, fick några bra bilder på denna också.

Fåglarna som blev med på bild idag

Grönfink: Grönfinken är en vanlig fågel i Sverige och andra delar av Europa. Hanarna har gröna fjädrar på huvudet och kroppen, medan honorna är mer gråbruna. De är främst fröätare och besöker ofta fågelbord.

Steknäck (hona): Steknäcken är en stor rovfågel och honor är något större än hanarna. De har mörkbruna fjädrar och en kraftig näbb. De är kända för sin skicklighet i jakt på små däggdjur och fåglar.

Bergfink: Bergfinken är en sångfågel som ofta ses i bergs- och skogsområden. Hanarna har en färgstark blåsvart fjäderdräkt på huvudet och ryggen, medan honorna är mer brunaktiga.

Nötväcka: Nötväckan är en medelstor fågel med ett karakteristiskt svart-vitt ansikte. Den är känd för sin förmåga att knacka upp nötter och dölja dem i olika gömställen.

Blåmes: Blåmesen är en liten fågel med en iögonfallande blå fjäderdräkt på huvudet och vingarna. De är aktiva fåglar och ses ofta hoppa runt i träd och buskar.

Talgoxe: Talgoxen är en vanlig trädgårdsfågel med en svart huva och en gulbrun kropp. De är kända för sin nyfikenhet och besöker ofta fågelbord.

Entita: Entitan är en mindre mesfågel med svart-vitt huvud och blå vingar. De är skickliga på att hänga upp och ner när de letar efter insekter på trädens bark.

Svartmes: Svartmesen är en liten mesfågel med svart och vit fjäderdräkt. De är kända för att bilda små flockar och söka efter insekter i träden.

Tofsmes: Tofsmesen är en annan mesfågel med en tofs på huvudet. Den har en svart-vit fjäderdräkt och är känd för sitt sätt att hoppa runt i träd.

Skata: Skator är stora svarta fåglar med en karakteristisk lång stjärt. De är intelligenta och omnivora, och de samlar ofta på sig glänsande föremål.

Nötkråka: Nötkråkan är en större kråkfågel med svart fjäderdräkt och en kraftig näbb. Den äter en blandad diet som inkluderar allt från insekter till små däggdjur och as.

Ekorre: Ekorren är en gnagare med en buskig svans och en rödbrun päls. Den är skicklig på att klättra i träd och äter främst nötter, frön och bär.

Lite länkar nedan

Skillberg nummer 23
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit