Ekliden

Eklidens fågelmatning
Ny plats att fotografera fåglar ifrån

Ekliden idag, denna plats ligger bra mycket närmare än Skillberg, och är och lite mer andra fåglar på denna plats.
Blev en lyckad dag, när stenknäcken dök upp, en riktigt vacker fågel med dess färger.
Fåglarna som blev med på foto idag, skata, blåmes, talgoxe, grönfink, bofink, bergfink, stenknäck, större hackspett, pilfink och tyvärr missade både jag och Anders sparvhöken som kom och satte sig på matningshusets tak.
Att få se en sparvhök är alltid spännande, även om det var lite frustrerande att missa den på foto.

Här är lite mer information om var och en av dem

Skata: Skator är intelligenta och sociala fåglar med svart fjäderdräkt och karakteristiskt vit ögonfläck. De är kända för att samla olika föremål och för sitt högljudda skrattande läte.

Blåmes: Blåmesen har en karakteristisk blå ovansida och gul undersida. Det är en liten och livlig fågel som ofta besöker trädgårdar och fågelmatningsplatser.

Talgoxe: Talgoxen är en vanlig besökare vid fågelbord. Den har en svart huva, vit kind och blått på vingarna. De är sociala och kan vara ganska modiga när de är nära människor.

Grönfink: Grönfinken har en grön fjäderdräkt med en tydlig gröngul ton. De besöker ofta trädgårdar och äter frön från fågelbord.

Bofink: Bofinken är en brun fågel med en karakteristisk vit rumpa. Den är känd för sin vackra sång och är vanlig i många trädgårdar.

Bergfink: Bergfinken är en liten, brun fågel med mörka streck på buken. De är ofta aktiva i skogsmiljöer och kan vara svåra att upptäcka.

Stenknäck: Stenknäcken är en liten och robust fågel med en gråbrun fjäderdräkt. Den är känd för sin förmåga att använda verktyg för att knäcka nötter och frön.

Större hackspett: Större hackspetten är en medelstor hackspett med svart rygg, rött huvud och vit undersida. Den kan trumma högt på trädstammar.

Pilfink: Pilfinken är en liten brun fågel med ett karakteristiskt svart band över ögat. Den är vanlig i jordbruksområden och trädgårdar.

Sparvhök: Sparvhöken är en rovfågel med korta, breda vingar och en lång stjärt. Den jagar mindre fåglar och kan dyka snabbt för att fånga sina byten.

Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit