Duvhökgömslet

Rovfågelmatarna


Dag två i gömsletI fredags morse tog jag mig upp klockan 04:15, och det var andra dagen på raken, fredagen skulle bli en sittning i gömslet med Anders.
Allt flöt på som vi tänkt, men tyvärr kom ingen duvhök denna dag och vi gav upp redan vid 11:30 ungefär.
Två dagar på raken för mig var för mycket, man blir rejält sliten av att gå upp tidigt och speciellt när man inte är van.


Lördagen skulle det fotas hund, allt såg bra ut när man kollade väder appen, och himlen såg också rätt bra ut när jag åkte till Ängsö för att träffa Malin och Loke som är en mysig kelpie hund.
Men fotograferingsdag med Malin och hunden Loke inte gick som planerat på grund av dåligt väder.
Ibland kan vädret vara oförutsägbart och påverka utomhusaktiviteter som fotografering.
Det är verkligen frustrerande när man är inställd på att ta bilder, och sedan öppnar sig himlen och regnet sätter stopp för planerna.
Naturen och djuren kommer alltid att vara där för att utforskas och fotograferas en annan dag. Att vara beredd på att anpassa sig till de föränderliga förhållandena är en viktig del av fotografi i utomhusmiljö. Lycka till med dina framtida fotoprojekt!

Här är kort information om de fåglar som blev med på bild idag

Större hackspett (Dendrocopos major): Den större hackspetten är vanlig i Europa och har en svartvit fjäderdräkt med en röd nackfläck hos hanarna. Den hackar på träd för att hitta insekter.

Nötskrika (Nucifraga caryocatactes): Nötskrika är en kråkfågel som är skicklig på att öppna nötter med sin kraftiga näbb. Den har en karakteristisk svartvit fjäderdräkt och är vanlig i skogar i norra Eurasien.

Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit