Ekliden

Eklidens


Kallt att sitta och fota idagUt för att fotografera fåglar idag, skulle haft något som höll vinden borta idag under jackan.
Var inte så skönt att sitta och fotografera fåglar idag, och tyvärr var det de där vanliga fåglarna som kom bara idag.
Nåja jag fick frisk luft och några hyfsade bilder på talgoxe, blåmes, större hackspett, skata, entita, pilfink och nötväcka.

Lite kort info om fåglarna

Talgoxe: En liten och färgglad fågel med gul buk, grön ovansida och svart ögonband. Den är vanligt förekommande i Europa och Asien och besöker ofta fågelmatningar.

Blåmes: En liten fågel med en karakteristisk blå ovansida, vit buk och svart band över ögat. Den är också vanlig i Europa och Asien och är en besökare vid fågelmatningar.

Större hackspett: En medelstor hackspett med en svart fjäderdräkt, röd huvudmössa och kilformad stjärt. Den är specialiserad på att hacka efter insekter under barken på träd.

Skata: En kråkfågel med en svart fjäderdräkt och blå nyans på huvudet. Skatan är känd för sitt nyfikna och intelligenta beteende.

Entita: En liten mesfågel med en svart hjässa och haklapp, ljus kind, brun ovansida och gråbrun vingovansida och stjärt.

Pilfink: En liten sparvfink med brun fjäderdräkt, svart ögonstreck och en karakteristisk svart fläck på kinden hos hanen.

Nötväcka: En kråkfågel med en övervägande svartvit fjäderdräkt. Den är specialiserad på att öppna nötter med sin kraftfulla näbb.

Något hände, som inte fick hända 😳 🙈

När jag kommer hem ställer jag kameran på bordet och råkar komma åt den med ryggsäcken, på kameran satt 300 mm linsen plus extender och konverter, allt rasa ner på golvet och extendern fick en törn, där ena flänsen var vikt och testade att sätta på ett annat objektiv på kameran, och även kamera gängan hade blivit en aning sned.
Den funkar att fota med, men måste kolla angående hemförsäkringen om det går att lösa på något sett. Kameran måste fixas, och även extendern.

Goecker hade kamera information idag

På kvällen var Bildgruppen Prisma inbjudna till Fotoklubben Aros, där Tomas Hedenström och Hans Högberg ifrån Goecker pratade kameror mm.


Att besöka Goecker vore lite kul, tydligen Stockholms största utställningslokal för professionell foto- och videoutrustning.
Nästan 900 kvm fyllda av kreativitet och ett brett sortiment av kända och marknadsledande varumärken.
Här finns kundparkering och lastkaj för att enkelt kunna hämta och lämna, så slipper man bära allt man köper så långt.😂

Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Fotoklubben Aros
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit