Canon

Test av Canon extendern 2.0

Idag kom Canon extendern 2.0 jag köpte, och var tvungen att ta mig ut i regnet för att testa den.
Jag visste att det fanns fågel vid Johannisbergs våtmarker, var väl inga unika pippi fåglar jag fick bild på, men jag var mer ute efter hur autofokusen fungerade med denna extender på.
På bild idag, en duva, grå häger, ett gäng gäss av något slag och liten svalunge som sökte skydd mot regnet under min stora bil ”Kia Rio”🚗 💨💨

Canon extendern 2.0

En Canon extender 2.0 är en optisk tillbehör som används tillsammans med Canons systemkameror och objektiv för att öka den effektiva brännvidden på objektivet. Detta uppnås genom att sätta i förlängaren mellan kamerahuset och objektivet. Förlängaren förstorar bilden som projiceras av objektivet på kamerans sensor, vilket ger dig en smalare synvinkel och högre förstoring.

De vanligaste Canon förlängarna är utformade för att multiplicera brännvidden hos det anslutna objektivet med antingen 1,4x eller 2x. Till exempel, om du har ett 200mm objektiv och använder en 2x förlängare blir din effektiva brännvidd 400mm. Detta är särskilt användbart för naturfoto, sportfoto och andra typer av fotografering där du behöver fånga avlägsna motiv.

Det finns dock vissa kompromisser när du använder förlängare. Även om de ökar brännvidden minskar de också mängden ljus som når kamerans sensor, vilket kan påverka den övergripande bildkvaliteten och autofokuseringsprestandan. Dessutom är inte alla objektiv kompatibla med förlängare, och användning av en förlängare kan påverka objektivets maximala bländaröppning.

När du använder en Canon förlängare är det viktigt att överväga den potentiella minskningen av bildkvaliteten och ljustransmissionen, samt den specifika kompatibiliteten med din kamera och ditt objektiv. Hänvisa alltid till tillverkarens riktlinjer och rekommendationer för att använda förlängare med din utrustning.

Johannisbergs våtmarker

Våtmarkerna är en naturskön plats belägen i Västerås, Sverige.
Dessa våtmarker utgör en viktig del av stadens natur och ekosystem och är ett populärt mål för naturälskare, fågelskådare och de som vill njuta av utomhusaktiviteter.

Här är några möjliga drag om Johannisbergs våtmarker i Västerås:

Läge: Johannisbergs våtmarker ligger i utkanten av Västerås, en stad i Mälardalen i Sverige.
Området omfattar sannolikt våtmarker, dammar, våtängar och andra naturliga livsmiljöer.

Naturmångfald: Våtmarker är ofta livsmiljöer med hög biologisk mångfald.
De kan hysa olika arter av fåglar, fiskar, insekter och växter som är anpassade till våta miljöer.

Fågelskådning: Våtmarker är särskilt kända som attraktiva platser för fågelskådning.
Många fågelarter trivs i och omkring våtmarker, och det är möjligt att du kan observera olika fågelarter som hägrar, änder, vadare och andra vattenlevande fåglar.

Rekreationsområde: Johannisbergs våtmarker kan också fungera som ett rekreationsområde där lokalbefolkningen och besökare kan promenera, vandra, cykla eller bara njuta av naturen. Det kan finnas stigar, bänkar och andra faciliteter för besökare.

Bevarande och skydd: Våtmarker har ofta ett stort ekologiskt värde och kan vara skyddade eller bevarade områden.
Det kan finnas åtgärder och initiativ för att bevara och skydda den biologiska mångfalden och miljön i Johannisbergs våtmarker.

Vad gillar fåglar för mat

Klicka här för att komma dit

En tur vid Anundshög
Klicka här för att komma dit