Hubbo

Fåglarna




Fåglarna

I skuggan av morgonsolen väcker fåglarna skogen till liv, varje ton en del av den naturliga symfonin.
Fåglarna dansar i luften med lätta vingslag, deras fjäderdräkter prydda i färger som konstverk mot den gröna kulissen av bladverk.
I en harmoni av melodier och vingsus är varje fjäderbeklädd varelse en berättare av skogens sagor.
Genom att observera deras flyktiga dans bland träden avtäcks hemligheter av skogens rytm, och varje skiftande ton av sångfåglarna blir en inbjudan till att fördjupa sig i naturens oändliga berättelser.

Idag skulle jag försöka fota Rödhalsad gås

Jag begav mig ut på en kort biltur med avsikt att fotografera en sällsynt fågel och hade egentligen inte förväntat mig att lyckas få dem på bild. Det verkar som om nybörjartur spelade in när det kommer till mitt fågelfotograferande just nu.

Rödhalsad gås

När jag anlände till platsen fanns det redan en fågelskådare som stod långt ifrån fåglarna och använde en tubkikare. Jag frågade varför han inte gick närmare, men personen förklarade att han inte ville skrämma bort fåglarna. Efter att han hade åkt gick jag så nära som möjligt. Det fanns ett staket som begränsade min närmande, men jag lyckades komma cirka två hundra meter närmare än han var. Ändå tyckte jag att avståndet var något långt.

Trots detta lyckades jag få bilder på inte en, utan två Rödhalsade gäss. De syns bland de övriga fåglarna vid iskanten, och jag fick använda kikaren för att hitta dem innan jag tog bilderna. Rödhalsad gås är en flyttfågel som häckar på tundran i Ryssland och övervintrar i centrala Asien eller södra Europa. Små grupper kan även påträffas under vintern, som i Nederländerna.

PS. Den bilden med de flygande fåglarna är inte av Rödhalsade gäss, utan av Spetsbergsgäss.



Stegen var ca 2 kilometer idag, väldigt mycket pulsande i snön, och känner av lite trötthet i benen också skallen är lite mättad av min utflykt idag.
Ingen promenad runt Hubbo på länge, förut gick jag stora Hubbo rundan rätt ofta på drygt 8 kilometer.





En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit