Hubbo

Rudöklippan
En tur med Anders idag, till Rudöklippan

Jag var uppe mycket tidigt idag och var redo före klockan åtta på morgonen. Jag hade en känsla av att det skulle bli en solig dag, men jag hade missat att det skulle blåsa en del. 🙈

Dagen blev ännu en dag för fågelskådning, och jag hade planerat att träffa Anders vid nya Johannisbergs våtmarkspark. Området visade sig vara större än förväntat, och jag tänkte att det skulle vara trevligt att återkomma en varmare och mindre blåsig dag.

Vi beslutade oss för att åka till Rudöklippan vid Tidö slott. Det blev en liten strapats att ta sig igenom snön för att nå klippan. Dagens fågelfångst blev två arter: en havsörn och en trana.

Under vårt samtal diskuterade vi hur perfekt det skulle vara om en örn kunde landa på det speciella trädet vi sett – och precis då dök havsörnen upp. Det var verkligen häftigt att se denna majestätiska fågel glida över Asköviken i sökandet efter föda. Nästa gång hoppas vi kunna få turen att ta närbilder av örnen med sitt byte.


4,5 kilometer blev det idag, bra dag tycker jag och måendet är bra förutom tröttheten som är stadigt återkommande var dag.
Och i morgon dags för spruta och kortison, 🕺🏻 dags för att bli speedad igen.

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit