Hubbo till VSK-Uppsala Bois

Hubbo & VSK-Uppsala Bois


Tung förlust för Grönvits F17

Den första halvleken av F17-finalen var en tämligen målsnål affär där Västerås SK dominerade spelbilden och hade de mest klara chanserna att ta ledningen. Trots deras ansträngningar dröjde det ända till den 41:a minuten innan nollan spräcktes, när Elin Palm var snabbast på returen och tryckte in bollen i nätet.

Palm själv reflekterade över sitt mål i den efterföljande TV-sändningen efter halvtid, där hon uttryckte en känsla av lättnad och glädje över att äntligen ha fått bollen i mål efter att ha missat tre tidigare chanser.

Andra halvlek började snabbt och intensivt, med Uppsala BoIS som svarade snabbt och kvitterade bara tre minuter in i halvleken genom Wilemina Ahlford. Men Västerås SK tog snabbt tillbaka ledningen med ett vackert mål från Hilda Kolsmyr, som slog in en hörna kliniskt förbi motståndarmålvakten.

Men Uppsala BoIS gav sig inte och fortsatte att pressa för en kvittering. De belönades till slut när Ellen Aarnio lyckades göra mål på övertid, vilket tvingade matchen in i förlängning.

I förlängningen fortsatte spänningen när Tea Forsberg från Uppsala BoIS gjorde det avgörande målet, vilket ledde till deras seger med 3–2 och därmed tog hem SM-titeln i F17-klassen. Det var en känslofylld match med en imponerande kämpainsats från båda lagen, men det var till sist Uppsala BoIS som stod som segrare efter en hård och spännande kamp på planen.

Matchfakta/SM-final F17

Västerås SK–Uppsala BoIS 2–3 (1–0) efter förlängning

Målen:
1–0 Elin Palm
1–1 Wilemina Ahlford
2–1 Hilda Kolsmyr
2–2 Ellen Aarnio
2–3 Tea Forsberg.
Hubbo länkar nedan

Match mellan Grönvit – Rättvik
klicka här för att komma dit


Serie match förra säsongen mellan Grönvit – Bollnäs
klicka här för att komma dit