Hubbo & Västerås

Västerås
Vinterbad mm i Västerås

En underbar morgon att vakna upp till, och vilket fantastiskt väder vi har haft här i Västerås idag.
Med temperaturen sjunkande under nollstrecket ser jag hur isen snabbt intar området.
Snart kommer Elba båten vara helt innesluten i ett täcke av tjock is.

Då beslutade jag mig för att planera en längre promenad idag och beväpnade mig med frukt och en saffransbulle som sällskap.
Ner vid mitt vanliga tillhåll började jag min vandring och riktade blicken mot Lögarängen där jag tänkte njuta av en stunds avkoppling.
Dock blev jag häpen när jag såg en kvinna på väg ner i vattnet precis när jag anlände, vilket fick mig att helt glömma bort min tänkta fruktstund.

Det verkar som att vintersäsongen för bad har startat, och det förvånar mig inte att människor redan tar sig ett dopp flera gånger i veckan.
Kvinnans man, som var med henne, påpekade att han inte skulle bada om vattnet var under 20 grader – ett förnuftigt uttalande som jag kan förstå.
Själv unnar jag mig bad i en bassäng där temperaturen ligger på drygt 30 grader varje vecka, vilket ger en helt annan upplevelse.

Så, denna dag som började med en vacker morgonutblick över Västerås ledde till en överraskande vinterbadarupplevelse och ett komiskt samtal om badtemperaturer. Livets övergångar och kontraster gör varje dag unik och fylld av små äventyr och insikter.

Fruktstund

Under min återvändande promenad beslutade jag mig för att bryta av med en stunds avkoppling och njuta av några mandariner.
En spontan avvikelse ledde mig upp förbi Stallhagen och förbi det gamla fängelset, vilket lade till en extra dimension till min resa genom dagen.

Sammanlagt lyckades jag klocka in 9,4 kilometer under dagens äventyr, och jag känner mig verkligen nöjd med resultatet.
Den lilla avstickaren och utflykten till platser som Stallhagen och det gamla fängelset gav en extra krydda till min promenad och gjorde den till mer än bara en fysisk aktivitet.

På vägen hem, i bilen, passade jag även på att avnjuta den saffransbullen som jag hade sparat för just det tillfället.
Det var som att avrunda dagen med en smakupplevelse och ett ögonblick av njutning efter den fysiska ansträngningen.

Så, från den friska promenaden till de oväntade avstickarna och avslutningen med en väl förtjänt saffransbulle – varje övergång under dagen bidrog till att göra den till en färgstark och minnesvärd upplevelse.
Livet är fyllt av små övergångar och nyanser, och det är dessa detaljer som skapar en rikare och mer mångfacetterad vardag.

Träning inför cancer behandlingen

I den aktuella situationen är det viktigt att hitta en balans i träningen.
Målet är inte att överanstränga sig, utan att träna tillräckligt för att bygga upp styrka och uthållighet.
Detta kommer att vara avgörande för att vara i optimal form och fräsch under den kommande behandlingen som är planerad i januari.

Att hålla en medvetenhet om träningsmängden är nödvändigt för att undvika överbelastning och för att säkerställa en optimal fysisk förberedelse inför behandlingen. Det handlar om att skapa en väl avvägd träningsrutin som främjar både fysisk styrka och övergripande välbefinnande.

Därför är det inte bara en fråga om att undvika för mycket träning, utan snarare att fokusera på kvaliteten i träningen och att anpassa den till de specifika behoven inför behandlingen.
Det kan innebära en variation av övningar som främjar både styrka och flexibilitet samt att integrera återhämtningstekniker för att hålla kroppen i balans.

Att vara medveten om övergången mellan träningsintensitet och behandlingsförberedelse är avgörande för att skapa en smidig övergång mellan dessa två faser.
Genom att göra detta skapas en grund för en framgångsrik behandlingsperiod, där kroppen är stark, redo och fräsch för de utmaningar som väntar i januari.

Hubbo

Efter dagens äventyr och upplevelser var det slutligen dags att slå mig ner och ägna mig åt redigering av bilder i Hubbo. Denna övergång från rörelse till stillhet markerade inte bara avslutet på dagen utan också starten på en kreativ process.

Mitt sittande i Hubbo, omgiven av de fångade ögonblickens bildskatt, blev en nästan meditativ upplevelse. Genom att föra över bilderna till redigeringsprogrammet skapades en smidig övergång från det verkliga till det digitala, där varje justering och filter tillförde en ny dimension till varje bild.

Varje redigerad bild blev som ett kapitel i dagens visuella berättelse. Övergången från det ursprungliga fotot till det redigerade konstverket blev en konstnärlig resa i sig själv. Det var som att guida varje bild genom en process av förfining och förstärkning, där varje övergång var en chans att förstärka den emotionella laddningen och skapa en mer levande representation av ögonblicket.

Så, att sitta och redigera bilder i Hubbo blev inte bara en teknisk process utan också en konstnärlig övergång som förvandlade varje fångat ögonblick till en visuell upplevelse. Den digitala redigeringsprocessen blev en fortsättning av dagens äventyr och en möjlighet att låta varje ögonblick stråla i sin fulla potential.


Hubbo länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit