Hubbo & Sågdammen

Hubbo & Sågdammen 🧌


Hubbo & SågdammenTog mig ifrån Hubbo till Sågdammen, det är ju måndag och dags för träff med Bildgruppen Prisma strax utanför Skultuna, idag blev det mest prat om allt möjligt.
De som skött om Sågdammen har blivit lite till åldern, och enligt rykte orkar dom inte köra på som förut.
Lite synd för Sågdammen är en trevlig plats att gå runt på, kunde dom bara ta bort dessa leksaker mm runt samlingsplatsen skulle det bli lite bättre runt denna.
Vet inte om Västerås kommun hjälper till med röjning, tycker det inte skulle vara så mycket extra att köra med trimmern runt ån där man kan gå runt.

Leica gruppen lät vi hållas för sig själva, för lugnets skull. 😂Fördelar med Leica

Byggkvalitet och design: Leica-kameror är ofta handgjorda och har en mycket solid konstruktion. De är byggda för att hålla länge.
Bildkvalitet: Leica-linser är kända för sin exceptionella skärpa, kontrast och färgåtergivning.
Måttlöshet: Många fotografer uppskattar den minimalistiska designen och den manuella kontrollen som Leica erbjuder, vilket kan ge en mer intuitiv och engagerande fotograferingsupplevelse.
Status och varumärke: Att äga en Leica är ofta en statussymbol inom fotografivärlden.

Nackdelar med Leica

Pris: Leica-kameror och linser är extremt dyra, vilket gör dem otillgängliga för många.
Funktioner: Leica-kameror saknar ofta många av de moderna funktioner och teknologier som finns i andra märken, såsom snabb autofokus, hög bildhastighet och avancerade videoegenskaper.
Specialisering: Leica-kameror är inte alltid det bästa valet för sportfotografering, fågelfotografering eller andra områden som kräver snabb rörelse och avancerad autofokus.
Användarvänlighet: Den manuella kontrollen och den minimalistiska designen kan vara en nackdel för nybörjare eller de som föredrar en mer automatiserad upplevelse.

Alternativa märken

Canon och Nikon: Dessa märken erbjuder ett brett sortiment av kameror för alla typer av fotografer, från nybörjare till professionella. De har utmärkt autofokus, hög bildhastighet och stora ekosystem av linser och tillbehör.
Fujifilm: Kända för sina spegellösa kameror med retrodesign och utmärkta bildkvalitet. Fujifilm erbjuder också bra färgåtergivning och filmsimuleringar som många fotografer uppskattar.
Sony: Ledande inom spegellösa kameror med avancerade autofokus- och videofunktioner. Sonys Alpha-serie är populär bland både amatörer och professionella.
Olympus: Kända för sina kompakta och robusta spegellösa kameror med utmärkt bildstabilisering och bra bildkvalitet.

Slutsats

Leica-kameror kan vara fantastiska för vissa typer av fotografering och för de som uppskattar deras unika egenskaper och design. Men de är inte nödvändigtvis det bästa valet för alla, särskilt om du fotograferar sport, djurliv eller andra områden som kräver snabb rörelse och avancerade autofokusfunktioner. Andra märken som Canon, Nikon, Fujifilm, Sony och Olympus erbjuder mycket konkurrenskraftiga alternativ med avancerade funktioner och ofta till mer överkomliga priser.

Om du värdesätter modern teknologi och prisvärdhet, kan ett av dessa andra märken vara ett bättre val för dig. Om du däremot uppskattar tradition, byggkvalitet och en mer manuell fotograferingsupplevelse, kan Leica vara värd investeringen, förutsatt att kostnaden inte är ett problem.

Hasselblad 907X 100C: En Detaljerad Recension

Design och Byggkvalitet

Design: Hasselblad 907X 100C behåller den eleganta och minimalistiska designen från sina föregångare. Det är en modulär kamera som kombinerar ett digitalt bakstycke med ett kamerahus som kan användas med olika objektiv och tillbehör.
Byggkvalitet: Kameran är robust byggd av högkvalitativa material som aluminium, vilket ger den en premiumkänsla och hållbarhet.

Bildkvalitet

Sensor: 907X 100C är utrustad med en 100MP CMOS-sensor i mellanformat, vilket ger en enorm detaljrikedom och färgåtergivning.
Bildkvalitet: Bildkvaliteten är enastående med extremt hög upplösning, bred dynamik och exakt färgåtergivning. Kameran är perfekt för landskap, porträtt och studiobilder där varje detalj är viktig.

Funktioner

Användargränssnitt: Kameran har en stor, högupplöst pekskärm som är intuitiv och enkel att använda. Menyerna är logiskt uppbyggda och ger snabb tillgång till kamerans inställningar.
Modulär design: Den modulära designen gör att 907X 100C kan användas med ett brett utbud av Hasselblad-objektiv och tillbehör, inklusive äldre V-systemkameror med rätt adapter.
Filformat: Den stöder 16-bitars RAW-filer och TIFF-format, vilket ger maximal flexibilitet för efterbehandling och högsta bildkvalitet.

Användning och Prestanda

Autofokus: Autofokussystemet har förbättrats jämfört med tidigare modeller, men det är fortfarande inte lika snabbt som på vissa mindre kameror. Det är bäst lämpat för kontrollerade fotograferingsmiljöer.
Ergonomi: Trots sin kompakta storlek kan kameran vara svår att hantera under längre fotograferingssessioner utan extra grepp eller stöd. Den är dock mycket portabel för en medelformatskamera.
Batteritid: Batteritiden är godkänd men inte exceptionell. Att ha med sig extra batterier rekommenderas för längre fotograferingssessioner.

Anslutningar och Integrering

Trådlös anslutning: Kameran har inbyggd Wi-Fi och USB-C-anslutning för snabb och enkel överföring av bilder till datorer och mobila enheter. Det finns även stöd för fjärrstyrning via mobilappar.
Lagring: Den använder dubbla SD-kortplatser, vilket ger flexibilitet och säkerhet vid lagring av bilder.

Slutsats

Hasselblad 907X 100C är en imponerande medelformatskamera som levererar exceptionell bildkvalitet och en premium användarupplevelse. Den är särskilt lämpad för professionella fotografer som kräver hög upplösning och detaljrikedom. Trots att den är dyr och inte lika snabb som vissa småformatskameror, erbjuder den unika fördelar som gör den värd investeringen för specifika fotograferingsbehov. Om du prioriterar högsta möjliga bildkvalitet och en lyxig fotograferingsupplevelse, är 907X 100C ett utmärkt val.


Efter måndags träffen, tog jag mig mot lappuglorna med sin unge, hanen drog iväg ganska omgående medans honan satt och vaktade sin enda unge.
Tog en bra stund innan jag fann på den lilla krabaten hade tänkt åka hem men gjorde en sista sökning och vipps där satt den i ett träd ca en meter upp och tittade på mig.

Recension av CANON R5 Mark II

Blir det en kamera i framtiden, lutar det åt denna, vi får se hur aktierna utvecklar sig om ett år 💰


Canon EOS R5 Mark II är en kraftfull och mångsidig spegellös kamera som erbjuder fantastiska stillbilds- och videoegenskaper. Med sin nya sensor, förbättrade autofokus, snabba serietagning och avancerade videoegenskaper är den ett utmärkt val för professionella fotografer och videografer. Trots sitt höga pris levererar EOS R5 Mark II exceptionell prestanda och bildkvalitet, vilket gör den till en värdefull investering för de som kräver det bästa.


Före och efter röjning

Körde väl ca femtio meter med trimmern, sedan gav jag upp, är lite roligare om fler hjälps åt med denna röjning vid stigen upp till Skillbergs fågelmatning.
Behövs även röjas upp rejält uppe vid platsen, så ensam att jobba är för mycket för mig.
Nu hem till Hubbo igen

 

Före Röjning Efter Röjning
Hubbo & Sågdammen Hubbo & Sågdammen

 
Lite Hubbo länkar nedan

En tidigare tur vid AskövikenKlicka här för att komma ditLänk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit