Hubbo


Motion och fotografering
Vilken start på veckan, jag är uppe i två och en halv mil redan ”Söndag medräknad” det är riktigt bra.
Känner att jag har hyfsat bra tryck i stegen, och är lite mer på G nu.
Fast vädret är lite fram och tillbaka, så tar jag mig ut och när man väl är ute så går det bara av farten.
Kameran är ett måste och den har blivit en del av mig känns det som, och det är lika kul fortfarande med fotograferingen som första gången.
Nja det är faktisk mer kul nu, när man har en aning om hur kameran funkar med alla funktioner och hur man skall fotografera för man själv skall bli nöjd med bilderna.
Igår var det en foto/prat promenad med Anders, vi möttes upp vi hundkapplöpningsbanan och tog sikte mot Anundshögs restaurang.
När vi väl kom fram riktigt sugna på kaffe och kanske en gobit hade dom inte öppet på Måndagar, som tur var hade jag frukt med mig som vanligt.


Idag starta jag promenaden ifrån Solsidan, och gick till Lögarängen och satt där en stund och vilade med lite frukt 🙂 sedan tillbaka igen.
Jag valde att sätta på ett Carl Zeiss Planar 50/1,4, typisk då att jag går förbi en Häger med denna lins på där det inte finns autofokus och detta är ett fast objektiv där det inte går att zooma in.
Jag smög eller gick lite försiktig för att vara jag och tror jag var ca 2 meter ifrån Hägern, lite coolt att kunna vara så nära denna fågel och troligen är den väldigt van med folk som går förbi var dag annars skulle den förmodligen dragit direkt när den såg mig komma så nära.
Det är inte nattbilder på de två ifrån hamnen, utan tidig morgon ifrån gårdagen då jag körde ner frun till Stationen för hennes veckokurs i Stockholm.
Lite tomt hemma, bara jag och två knasiga katter som håller ställningarna just nu och vi kämpar på.


Sitter med i styrelsen här för vår samfällighet vi har för radhusen där jag bor, förra veckan i Onsdags skulle soptunnorna tömmas men detta glömde dom bort på Vafab, jag märkte detta inte fören jag gick ut för att kasta sopor på Torsdagen och det började svämma över.
En granne och jag satte på oss plasthandskar och börja flytta sopor för hand till en annan tunna som står på annan plats som också tillhör oss som hade blivit tömda. Här är ju ganska intressant vad folk kastar och jag förstår om vi får böter när folk kastar exempel stekpanna, stora plast krukor, målarkärl mm helt galet.
Jag har sänt tre mail till den supportsida dit man skall vända sig och fått svar, jag har pratat med två personer som skulle göra ärende av detta. Sista personen var en skitdryg man som antar får ta massor av gap och skrik hemma eller på jobbet, fel person på den positionen tyckte jag men sa inget. Men denna sa att dom kanske kommer idag Tisdag eller i morgon, i morgon är det Onsdag och då kommer då ju alltid eller nästan då.
Vafab kunde ju bli bättre kan tycka, om jag gjort fel på jobbet skulle jag inte säga nej om chefen sa att detta måste åtgärdas.


Stegen igår blev drygt en mil, och idag och drygt en mil 🙂