Hubbo

Hubbo


Tog emot att gå idagIbland är man inte upplagd får något alls, och idag var det en sådan dag.
Efter fikat på Öhrmans Café som var trevligt som vanligt, var lusten att gå en längre promenad klart på minus.
Vädret med småregn och med lite för mycket blåst, så tog det emot att gå spåret på Björnön, men jag tvingade mig runt på rundan i ett bra tempo och lyckades få ihop nästan sex kilometer.
Men så jäkla tråkigt det var att gå idag, försökte smyga ifatt en fasan för att få en bild framifrån på fågeln, men samma sak idag som igår, dom vänder och drar iväg dom jä… fåglarna. 🧌
Kom en havsörn eller kungsörn, ser inte skillnad på dessa förutom att de är väldigt stora och mäktiga när de kommer svepande över en.


När jag kom hem lyckades jag sova ifatt lite och känner mig hyfsat normal igen, tröttheten i spåret idag efterdyningar av kortisonet jag tog i veckan.
Man kan väl säga att det är rätt angenäma problem jag har, jag känner mig riktigt bra annars, peppar peppar.


Fotona jag tog idag talar sitt språk, skittråkiga bilder, men man kan ha dagar som denna och det kan bara bli bättre känns det som efter en dag som denna.
Dom pratar om att vädret nästa vecka kan kom värme upp till 20 grader, såg att blåsipporna jag gick förbi idag hade krupit ihop för kylan och hoppas de klarar av sig.


Några som är intresserade av makro fotografering, men jag tror det mer rör sig om blommor i drömsk miljö dom är ute efter.
Finns massa information att hämta på olika websidor, youtube är också bra att få tips ifrån, om man nu vill söka info hur man går till väga.
På denna sida beskriver Jo Stephen ganska bra denna fototeknik, klicka här för att komma till websidan
Sedan är det ju inte bara att fota en blomma, det får ju inte bli som ett amatör semester foto, man får gå lite på känsla också även ha med sig något att ligga på så man slipper smutsa ner sig för mycket eller bara vila eller till och med somna vilket jag aldrig gjort.
Även lite morgonsol i motljus ger sköna effekter på bilderna.
Nåja ni fattar säkert detta redan och detta får man testa sig fram på själv, något som är bra med kamerorna är de vikbara skärmarna så man slipper böja sig för mycket.


Här känns det bättre att åka till typ Åholmen och fotografera eller någon annan plats där det inte är för mycket folk i rörelse, tycker det är lite nördigt att ligga på mage och någon kommer frågar vad jag gör där nere på marken och sedan knappt komma upp när jag skall prata med personen vad jag håller på med. 😂

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit