Hubbo

Hubbo


Kort stund vid SvanåDagen började med fika vid Öhrmans café, ett stort gäng gubbar idag som pratade om Askersund som ligger vid Vätterns östra strand och har vacker natur med många vandringsleder och cykelvägar.
En populär destination är Omberg, som är en bergsformation med vandringsleder och fantastisk utsikt över Vättern.
Det finns också många evenemang och festivaler som hålls under året, såsom Askersunds litteraturfestival och Askersunds bluesfestival.
Det finns också flera lokala bryggerier och vingårdar som man kan besöka, så plötsligt blev denna stad lite mer intressant.

Vandringsled vid Svanå

Tog sedan en tur till Svanå som också känt för sin vackra natur och sitt rika kulturarv.
Området har flera sjöar och vattendrag som är populära för fiske och det finns även möjligheter till vandring och cykling.
Dessutom finns det flera kulturhistoriskt viktiga platser att besöka i området, som till exempel Svanå bruk och Riddarhyttans masugn.
Själv gick jag en kort bit på Kärrsjöleden en 4 km lång vandringsled som går runt sjön Kärrsjön och som bjuder på vacker natur och har flera fina rastplatser längs vägen, för mig blev det ca 2,5 kilometer.


Lite fågelbilder på en sädesärla, vitkindad gås och en Storskrake som är en imponerande fågel med sin storlek och vackra fjäderdräkt.


Idag gick dagen i trötthetens tecken, men snart är behandlingen klar.
Att veta att det finns en slutpunkt kan hjälpa till att hålla motivationen uppe och ge hopp om att känna sig bättre igen.
Efter avslutad behandling kan det ta tid att återhämta sig och återfå energinivåerna, men tror det kan gå fortare för jag är rätt aktiv ändå.
Bara en sådan sak att bli klar i skallen igen, brukar märka detta under på viloveckan och då de tre sista dagarna känns det mycket klarare upp i skallen.