Hubbo & Solsidan

Från Hubbo till Solsidan


Promenad vid Solsidans skridskobanaVi valde Solsidan som utgångspunkt och gjorde inte mycket promenad idag. Trots detta ville jag fånga ögonblicken, så jag tog med mig mitt 70-200 2,8 objektiv. Dessutom blev dagens bildantal inte rekordstort; dock fanns det en festlig bild med backen, där jag en gång i tiden lärde mig åka skidor. 😂

När man var 10 år kändes backen som en riktig bergstopp, och vi var tvungna att klättra upp varje gång – inga liftar då, och inte nu heller. Dessutom minns jag att vi knackade hål i isen och spolade backen med vatten. Dessutom åkte vi miniskidor nedför den isiga backen, och det gick riktigt fort! 🙈

Mälaren låg mycket närmare på den tiden innan de började schakta igen delar av sjön. Trots avsaknaden av sol var det en härlig dag. Dessutom är det alltid uppfriskande att andas in den friska luften.

Volontärer som hjälper till med plogning

Fyrhjulingarna dundrade fram, ivriga att ploga isen för alla vinterentusiaster. Trots detta var det märkbart glest med människor denna sista dag på året. Möjligen hade de flesta redan påbörjat sina nyårsfestligheter. Dock, trots den begränsade folkmassan på plats, är det underbart att bevittna hur gemenskapen kring vintersporten blomstrar och frodas här på Solsidan. Dessutom ger det en känsla av samhörighet att se alla engagerade i att förbereda isen för vintersportaktiviteter.

I och med detta skapar fyrhjulingarna en livlig och entusiastisk atmosfär. Även om antalet människor är lågt, så utstrålar aktiviteterna en energi som är smittsam. Samtidigt som vinterentusiasterna tar sig an sina uppgifter, sprider sig känslan av att vara en del av något större. Fyrhjulingarnas dån och de isiga spruten i luften bidrar till en spännande och dynamisk stämning.

Trots den tidiga avsaknaden av folkmassan kan man inte förneka den magi som infinner sig när vinterentusiasterna samlas. Dessutom ger möjligheten att vara en del av detta gemensamma mål en känsla av samhörighet och delaktighet. Således blir det tydligt att även om folket är få, så skapar aktiviteterna och engagemanget en stark och positiv atmosfär här på Solsidan.
Lite länkar nedan

Mälare isen – 2021-12-27
Klicka här för att komma dit


Julafton 2021-12-24
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit


Birdsafarisweden
Klicka här för att komma dit