Skokloster

En utflykt till Skokloster
Kul med dessa dagsutflykter 🚗💨💨💨Ett snabbt beslut i morse och så hade vi planerat dagens äventyr, det fick bli Uppland igen och denna gång Skokloster.
16 år sedan jag var där sist, då var det båttur dit med arbetskollegor ifrån Akademiska sjukhusets IT & teknik avd och vi var aldrig in i slottet den gången.
Den gången var vi 10 stycken som fylle 50 år, och det blev en fest över det vanliga, och ja jag var en av de tio som fyllde femtio detta år. 🙈
Skokloster är verkligen en vacker plats att besöka med sitt imponerande slott och omgivande natur
Efter besöket blev det lite god mat vid slottet, fastän vädret var blandat med sol och moln kom det lite småkalla vindar, vikingmentaliteten var redo för vad naturen idag bjöd på! 💨💨💨
Att vara ute i naturen, oavsett om vädret är perfekt eller inte, kan vara en riktigt uppfriskande upplevelse, eller inte.

Hendrik Kerstens

Klart intressant att gå runt och titta på utställarens fotokonst idag.
Hendrik Kerstens är en nederländsk fotograf som är känd för sina konstnärliga och originella porträtt av sin dotter Paula.
Han föddes den 9 september 1956 i Haarlem, Nederländerna, och har blivit erkänd internationellt för sitt arbete inom fotokonst.

Kerstens arbete är känt för att blanda modern konst med referenser till klassiska mästerverk inom måleri, vilket ger hans fotografier en unik och intressant dimension.
Han skapar ofta porträtt där hans dotter Paula poserar i kläder och accessoarer som påminner om de klädstilar som porträtterades i 1600- och 1700-talets holländska och flamländska målningar.
Detta ger en spännande sammanfogning av historiska och samtida element.

Kerstens fotografier har ställts ut på flera internationella utställningar och har publicerats i konstböcker och tidskrifter över hela världen. Hans arbete har prisats för dess konstnärliga kreativitet och tekniska skicklighet.

För att se mer av hans verk eller få mer detaljerad information om hans konstnärskap, finns länk nedan till hans websida.

Hendrik KerstensEn länk till Hendrik Kerstens websida klicka här för att komma dit

SKOKLOSTER KAFFEROSTERI & CAFÉ

Blev ett snabbt besök i kyrkan och sedan ett längre besök i kafferosteriet som jag kan rekommendera.

En länk till kafferosteriets websida klicka här för att komma dit


En länk till det tidigare besöket i Uppsala klicka här för att komma dit


En länk till fotobonden, här finns även säsong två med, men på Norska och textat på Norska klicka här för att komma dit