Skillberg

Skillberg och Sågdammen
Skillberg och Sågdammen två trevliga platser

Ute tidigt idag igen, körde till Skillberg som ligger en liten bit efter Svanå för att få lite fågelbilder igen.
Vilka typer av fåglar jag fick på bild idag blev nötväcka, stor hackspett, bofink, talgoxe, blåmes, knipa och gulsparv.


Nötväckan är en liten fågel med en karakteristisk utseende, med en kort stjärt och en stor, rundad näbb. Fjäderdräkten är vanligtvis blågrå på ovansidan och rostfärgad på undersidan.
Nötväckan är känd för sin förmåga att klättra nedför träd med huvudet först, vilket gör att den kan nå matkällor som andra fåglar inte kan nå. De föredrar barrskogar och lövskogar som sin naturliga livsmiljö, och äter huvudsakligen insekter och nötter.
Nötväckan är vanligtvis en stannfågel, men i vissa områden kan den genomgå partiell flyttning under vintern. Det är en populär fågel att observera och locka till trädgårdar på grund av dess vackra utseende och sitt intressanta beteende.


Stor hackspett är också en imponerande fågel att se med sin kraftfulla näbb och snygga svartvita fjäderdräkt.
Bofinken och talgoxen är vanliga fåglar som kan ses i många områden, men det är alltid trevligt att fånga deras färgglada fjäderdräkter på bild.
Blåmesen är också en populär favorit med sin blåa huvudfärg och gula buk.
Knipan är en vacker vattenfågel som ofta ses simma i sjöar och hav, medan gulsparven är en fin liten fink med en söt sång.
Det är alltid lika spännande att åka ut för att fota fåglar, man vet aldrig vad det skall dyka upp för arter när man sitter där och väntar.


Sågdammen ligger på vägen hem ”nästan” men är en trevlig plats att besöka!
Blev tre bilder ifrån denna plats idag, anldeningen jag stannade till där idag var att jag hade önskat få en bild på jordugglan som hade rapporterats i Artportalen
Sågdammen är annars ett bra ställe att stanna vid för att koppla av och njuta av naturen, lite #skogsbad.
Stod och prata med en trevlig man en liten kort stund trodde jag, men tiden rann iväg och det måste rört sig om 30-40 minuter.
Fick adressen till hans web sajt äventyrfoto, som jag tänkte kolla igenom när jag är klar med mitt skrivande här på min blogg. 🙂

Pensionärsäventyrs bloggen

En månad till och jag har hållt på med bloggeriet i två år, och har märkt att jag slarvat med thumbs bilden på några sidor i början på mitt skrivande. Detta håller jag på att rätta till nu, tar några sidor var dag så blir det snart rätt där också.🙂
Just nu rör det sig om sidorna mellan 23-25, som skall rättas till.


Stegen idag blev 3,5 kilometer, och känns bra med orken efter helgens förkylning.
I morgon fredag och dags för fika på Öhrmans café igen 🤟, kommer bli mycket prat kring världspolitiken igen. 😂
Kommer säkert också diskuteras mer positiva ämnen, som resor, kultur eller sport, för att variera våra samtalsämnen som vanligt

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit