Skillberg

Skillberg igen
Idag var det mest #skogsbad 🧌 i Skillberg

Ut idag igen, körde till Skillberg som ligger en liten bit efter Svanå för att få lite fågelbilder igen.
Vilka typer av fåglar jag fick på bild idag blev nötväcka, talgoxe, och någon jag inte kunde artbestämma men fick med på bild.
Kom även en jäkligt stor fågel som satte sig längst upp i ett träd precis bredvid där jag satt, tyvärr blev den skrämd av mig när jag försökte fotografera den.
Smyga är inte min starkaste sida, men hade varit kul att veta vad för typ av rovfågel det var.
Letade efter kantareller men fann inte på några denna gång heller, men nästa gång jag åker ut blir det att ta med en hink, för det finns mängder med blåbär i skogen.

Status efter behandling

Nästan tre veckor efter avslutad cytostatika behandling börja skallen kännas bra igen, har gått i en dimma i flera månader och har svårt att se tillbaka hur man mådde egentligen.
Kan ju hoppas M-komp håller sig på en kontrollerad nivå så man slipper köra på med cytostatika igen, nu kommer jag få en spruta en gång i månaden som skall få värdena att inte stiga.
Positivt tänkande och att den nya behandlingen med Daratumumab fungerar bra och håller värdena stabila.


Daratumumab är en typ av medicin som används för att behandla vissa typer av cancer, särskilt multipelt myelom, som är en typ av cancer som påverkar plasmaceller i benmärgen.
Daratumumab tillhör en grupp av läkemedel som kallas monoklonala antikroppar.

Monoklonala antikroppar är proteiner som är speciellt utformade för att känna igen och binda till specifika molekyler på ytan av cancerceller.
Daratumumab har utvecklats för att rikta in sig på CD38-antigenet, som finns i hög mängd på ytan av många myelomceller.
Genom att binda till CD38 hjälper daratumumab immunsystemet att känna igen och attackera cancercellerna, vilket kan minska tumörtillväxten och förbättra behandlingsresultaten för patienter med multipelt myelom.


En länk till föregående gång vid Skillberg klicka här för att komma dit