Hubbo.se

Skillberg sjuttonde gĂ„ngen 🚗 💹💹

IgĂ„r fick Anders bestĂ€mma var vi skulle Ă€ventyra för skog eller plats, han valde Skillberg, tror jag kanske skall göra ett lite uppehĂ„ll ifrĂ„n denna plats en dag eller tvĂ„. 🙂
Snart kommer fÄglarna ropa hej Àr du hÀr igen.
Planerade att vara dÀr till nio, och vi var tre personer idag som möttes upp vid lÀgerplatsen, en av oss var lite trött i mössan och smög upp en liten stund efter oss.
Och sjĂ€lvklart Ă€r god fika alltid ett trevligt inslag i en utflykt. Vi hade en avkopplande och njutbar dag, och sĂ„ skönt att uppleva naturen! 😊đŸŒČđŸŠđŸżïž

Djuren som blev med pÄ bilder idag

Större hackspett: Större hackspetten Àr en medelstor hackspett med en karakteristisk röd hjÀssa hos hanarna. Den trummar mot trÀdstammar för att kommunicera och söka efter föda, som vanligtvis bestÄr av insekter och larver.

NötvĂ€cka: NötvĂ€ckan Ă€r en liten fĂ„gel med en ljusbrun fjĂ€derdrĂ€kt och vit undersida. Den Ă€r kĂ€nd för sitt karakteristiska ”nötskrik” och letar ofta efter insekter och nötter som den kan gömma i barken.

Tofsmes: Tofsmesen Àr en charmig fÄgel med en svart hjÀssa och en tofs pÄ huvudet. Den Àr en social fÄgel och ses ofta i grupper. Tofsmesar Àter frön, insekter och larver.

Talgoxe: Talgoxen Àr en vanlig trÀdgÄrdsfÄgel med en svart huva och en vit kind. Den Àr en allÀtare och Àter bland annat frön, insekter och smÄ bÀr.

BlÄmes: BlÄmesen Àr en liten fÄgel med en ljusblÄ ovansida och gul undersida. Den Àr aktiv och rörlig och Àter frÀmst insekter, larver och spindlar.

Talltita: Talltitan Àr en liten och mycket aktiv fÄgel. Den har en svart hjÀssa och en vit kind. Den Àter ofta smÄ insekter och spindlar som den hittar pÄ barrtrÀdens grenar.

OrmvrÄk: OrmvrÄken Àr en rovfÄgel med en karakteristisk fjÀderdrÀkt som hjÀlper den att kamouflera sig i skogen. Den Àr specialiserad pÄ att jaga ormar och andra reptiler.

Ekorre: Ekorren Àr en busig och snabb gnagare som ofta ses klÀttra i trÀd. Den Àter frön, nötter och ibland smÄ insekter. Dess busiga beteende gör den till en charmig favorit bland mÄnga.

Dessa fÄglar Àr en viktig del av naturen och bidrar till dess biologiska mÄngfald och skönhet. Att kunna se dem i sin naturliga miljö Àr en verklig glÀdje för naturÀlskare.

Lite lÀnkar nedan

Tidigare tur vid Skillberg
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Guide – Natursidan
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Upplev-naturen
Klicka hÀr för att komma dit