Skillberg

Skillberg Tjugosju 🚗 💨💨💨💨 😳
Fåglar och en ekorre idagSkillberg är alltid ett säkert kort om man vill fota fåglar, idag fick jag en ny fågel för mig på bild, kungsfågeln minsta fågeln vi har i Sverige.
Och nog var den liten allt, tyckte det var något som rörde sig i granen bredvid mig, denna lilla fågel var aldrig och åt av fröna utan höll sig i granarna runt om mig.
Smetade ut talgen jag gjort hemma och vips var hackspetten där och mumsade, såg rätt nöjd ut.
Fågar och djur idag som blev med på bild, större hackspett, blåmes, tofsmes, talltita, kungsfågel, nötväcka och en ekorre
ärtsångare fotade jag på Asköviken tidigare

Här är en kort sammanfattning av arterna

Större hackspett: En imponerande hackspett med en distinkt svart-vit-röd fjäderdräkt och förmågan att trumma högljutt på träd för att kommunicera.

Blåmes: En liten och färgglad fågel med blått på ovansidan, gul undersida och ett karakteristiskt svart bröstband och blått hjässband.

Tofsmes: En mes med en tofs på huvudet, gråblå fjäderdräkt och svart-vit ansiktsmask.

Talltita: En liten mes med svart huvud och vit nacke, liksom vita kinder. Dess nacke ser ut som en krage, vilket är ett karakteristiskt drag.

Kungsfågel: En mycket liten fågel med en lysande orange krona och en svart ögonmask. Den är känd för sin kungliga färgprakt.

Nötväcka: En gråbrun fågel med en pigg på näbben som hjälper den att bryta upp nötter. Den har ett brett utbredningsområde.

Ekorre: En smågnagare med en lurvig svans som ofta ses klättra i träd och som är känd för att samla och gömma nötter.

Ärtsångare: Ärtsångaren är en smal och grönaktig fågel med ett tydligt ögonstreck och ett ljusare ögonbrynsstreck.
Dess buk är vanligtvis gulaktig och dess vingar har en tydlig vingebar.
Arten är en flyttfågel och övervintrar främst i Afrika söder om Sahara.

Att kunna observera och fotografera dessa djur och fåglar är en fin upplevelse, och det är ett bra sätt att uppskatta och lära sig mer om den rika mångfalden av vilda djur som delar vår värld.

Lite länkar nedan

Skillberg nummer 23
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit


Svampen och pinnen som Ärtsångareen sitter på är gjorda i photoshop AI, lade inte ner så stor energi på denna bild mer att det är så simpelt att fuska om man nu vill göra det.
Det är viktigt att vara medveten om att digitala redigeringsverktyg som Photoshop AI kan användas för att skapa realistiska eller konstnärliga bilder och att de kan användas på olika sätt av olika människor.
Det är alltid bra att vara ärlig om hur en bild har skapats, särskilt om den presenteras som autentisk när den är redigerad.
Att använda sådana verktyg kan vara en kreativ utmaning, men det är viktigt att man är medveten om att resultatet inte nödvändigtvis är representativt för verkligheten.
Önskar att det kan komma en dold stämpel på att det finns AI i en bild, kanske är på G redan.