Hubbo

Östermälarstrand
Promenad vid Östermälarstrand

Efter dagens medicinska äventyr och en uppfriskande frisyr, något oväntat placerad, 😂 beslutade jag mig för att utforska Östermälarstrand. Min korta promenad sträckte sig förbi båtvarvet och tillbaka, en lättnad för själen och en möjlighet att andas in frisk luft.

Vägen ledde mig sedan mot udden vid båtklubbarna framför Steam.
När jag skulle återvända på bryggan mot Steam Hotel möttes jag av en individ med en okopplad Fransk Mastiff.
Situationen tog en oväntad vändning när hunden plötsligt riktade ett hotfullt utfall mot mig, vilket fick mig att reagera med rädsla och påkalla att ägaren kopplade hunden.
Min infektionskänslighet gjorde detta till en viktig begäran, med tanke på att en hundattack skulle kräva omedelbar vård på lasarettet.

Plötsligt förvandlades stämningen när individen började uttrycka sitt missnöje och hotade att ”kicka” mig, allt uttryckt på ett bristfälligt svenska.
Förvånansvärt nog kommenterade han min ålder och påstod att jag var för gammal för sex, som om det vore relevant i sammanhanget.
Jag valde att bara hålla med och vända mig om, undrandes över de udda och obegripliga människor som korsar ens väg.

Tanken på att sända honom ner från bryggan i det kalla vattnet vandrade i mina tankar, men jag förkastade snabbt den idén.
Man vet aldrig vad som kan dölja sig under ytan, och att konfrontera någon med okopplad vild hund kändes som en utmaning jag inte behövde.
Livet vid Östermälarstrand är fullt av överraskningar, både vackra och märkliga, och det är en påminnelse om att vara beredd på allt när man ger sig ut på en enkel promenad. 🧌


I morgon är det dags för omgång nummer fyra med cytostatika och har idag känt mig rätt fräsch efter omständigheterna.
Idag är det en sådan där natt man får ligga vaken lite, på grund av högdosen kortison på 40 mg.
Och får veta mer om en vecka hur mitt myelom värde är efter drygt två månaders behandling, jag sa till min sköterska att mitt värde kanske gått ner till sju och hon tyckte det lät som en vettig gissning.
Plasmocytomen undre höger skuldra verkar också ha gått ner, har inte märkt av några besvär där på några veckor nu.


Ny frisörska idag, går normalt hos min svägerska och blir klippt, idag var det var första gången någon gjort backslick på mig, jag såg ut som en bratts när jag lämnade salongen, men för 150 kr var det var det värt detta.
Så fort jag satt i bilen rufsa jag till det normalt igen 😂 och som sagt jag är nog gammal.


Annars var dagen jäkla härligt då solen ploppade fram hela dagen, och det skall vara sol i morgon också men tänkte undvika Skitviken och hitta något lugnare ställe att gå på.
Det kan ju inte vara så många veckor kvar till sköna vårvärmen kommer in, och pippi fåglar börjar göra sig hörd och synliga.
Ser även fram emot någon foto promenad ute vid Åholmen i år igen, samtidigt måste det finnas massor av fina platser att spatsera på i närheten av där man bor.
Det blev sex kilometer idag, vilket jag tycker är bra gjort av mig och nu när det börjar bli skönare ute och behandlingen börjar kännas ok kan det bli sådana där långpromenader igen som förut.
Saknar simningen och gymmet, men får inte bada för cytostatikan och väntar lite då även med gymmet så jag inte har sönder något revben igen.


Avslutar dagens foto med några norrskens bilder tagna 00:15 över Hubbo och riktning norrut någon av bilderna var himlen både grön och röd jäkla häftigt att se.
Dessa är tagna med Huawei 30 pro och handhållen med stöd på fönsterbrädan inomhus.
Och fortfarande inget trött 🥺