Sågdammen

Skulle kolla om jag såg någon bäver vid Sågdammen
Sågdammen nummer 14

Hade sovit mig igen dagen, har fått något skit i kroppen igen som vanligt nu för tiden, tycker jag är sjuk nästan varje helg.
Men jag tog mig ut, och styrde bilen mot närmaste naturområde som jag kom på först och det blev Sågdammen igen.
Ville fotografera bäver som kan komma fram lite vid den här tiden jag åkte vid, men inte en jä.. bäver i sikte.
Satt vid den regniga platsen i 30 – 45 min innan jag gav upp, det kom inget regn på mig för jag satt under ett stort trädd som fångade upp regndropparna innan jag fick dem på mig.


Åkte bort mot träbron, och parkerade så nära där jag kunde.
Den var lika lugnt på denna plats som föregående, två fåglar och jag lyckades få bofinken suddig helt otroligt dåligt gjort av mig.
Blev några blommor på bild, sedan fick jag nog jag hade fått friskluft och behövde komma hem.

Fåglarna på bildGulsparv
Gulsparv, även känd som pilfink (Passer montanus), är en liten sparvfågel som tillhör familjen sparvar (Passeridae). Den är nära besläktad med gråsparven (Passer domesticus), men har distinkta drag som skiljer den åt.

Utseende: Gulsparven är en liten fågel som mäter cirka 12-14 centimeter i längd. Hanen och honan har liknande fjäderdräkt, men hanen har vanligtvis en svart fläck på kinderna och halsen, medan honans markeringar är mindre framträdande. Båda könen har bruna ovansidor, grå undersidor och en svart fläck bakom ögonen.

Bofinken
Bofinken (Fringilla coelebs) är en vanlig fågelart inom familjen finkar (Fringillidae) och är känd för sin karaktäristiska sång. Här är några fakta om bofinken:

Utseende: Bofinken är en medelstor fågel med en kroppslängd på cirka 14 centimeter. Hanen har ett distinkt blågrått huvud och nacke, rosa-brunbröstad fjäderdräkt och brun ovansida. Honan har en mer brunaktig färg och saknar det blågrå huvudet.

Sång: Bofinken är känd för sin vackra sång, som består av melodiska och varierande toner.
Sången används främst för att markera revir och locka till sig honor.


Cancer behandlingen

Nu börjar jag längta till att behandlingen är över, det är så påfrestande att ha denna infektionskänslighet, fått en känsla att jag är sjuk nästan varje helg nu.
Det kan vara utmanande att ständigt behöva vara försiktig och ta extra hänsyn till sin hälsa, man är ju inte mer än en man och gör sina felbeslut och vips så har man blivit smittad för man var nära någon person.😵‍💫
Kortisondag och jag kommer kanske uppleva lite energikickar, inget heller något jag längtar efter, men kan göra att jag kanske blir lite piggare än vad jag är nu.