Hubbo

Det blev både Sågdammen & Skillberg idag


Bara kanoter och en bäverÅkte till Sågdammen idag igen, detta var fjortonde gången jag var där, kan ju bero på att det ligger nära Tillberga, men kunde skippat detta idag, det var inte mycket fågel att fotografera på denna plats.
Kom lite skolungdomar med kanoter, och tjejer 🙉 😂 ett jäkla kackel för att ta sig fram i en kanot, men dom hade kul verkade det som.


Såg även en bäver där jag satt vid träbryggan, hann inte med och fota den, satt och prata med mannen som brukar fågelmata på våren, bävern hann dyka men vi hann se den alla fall.
Att se en bäver i naturen är en indikation på att det finns en sund ekosystem i närheten, eftersom bävrar är en viktig del av vattendragens och våtmarkernas ekologi. Deras aktiviteter hjälper till att skapa livsmiljöer för många andra djur- och växtarter och kan påverka vattenflöden och landskapet i området.

Fortsatte mot Skillberg

Köpte en lite macka på vid ICA i Hökåsen, matklockan ringde och kände att jag fixar inte att sitta hungrig och kolla fågel.


La ut lite fågel jordnötter, och fick ganska omgående besök av talgoxen, den stora hackspetten tog sin tid innan den dök upp.
Men när den väl kom så var den en liten pajas emellanåt, och den fick med sig ytterligare en hackspett polare.
Blev underhållen av dessa fascinerande fåglar och fick lite svårt att lämna stället när jag bjöds på underhållning av dessa två krabater.
Ser så festligt ut när han går och marscherar på stocken framför mig, tror den är ca 4 meter ifrån mig hela tiden även dennes polare var lika nära.


Större hackspett är verkligen imponerande fåglar med sina karakteristiska färger och beteenden.

Att den beter sig som en liten pajas kan det hänvisa till dess lekfulla och ibland komiska beteenden.
Hackspettar kan ha olika sätt att röra sig, inklusive marscherande och klättrande på stockar och trädstammar.
Deras rörelser kan vara livliga och sällsamma, vilket ger en festlig och underhållande syn.

Att ha två större hackspettar och bara fyra meter ifrån mig, var en unik möjlighet att betrakta dem på nära håll.
Dessa fåglar är oftast skygga och håller sig vanligtvis på ett avstånd från människor.
Så att de tillbringade tid så nära mig var verkligen speciellt.

Att få vara i närvaro av vilda djur i deras naturliga miljö ger en unik känsla av förundran och uppskattning för den naturliga världen.


Mina steg idag blev 4 kilometer, som jag tycker var riktigt bra gjort av mig 🕺🏻