Sågdammen för trettonde gången 🙈
Sågdammen är en trevlig plats att fota vid
Ner och hämta Hanna vid stationen i morse, körde henne till Erikslund och tur var väl det, hennes lokalsinne är inte som en orienterare precis. 🙈
Passade på medans jag väntade på henne att åka till Naturkompaniets nya butik, gick där inne och kände och klämde på massa coola prylar.
När jag lämnat av henne, åkte jag ut till Sågdammen igen, uppe i tretton gånger där och kanske för att det är enkelt att ta sig dit och det är rätt lagom motion man får av att gå där.
Sedan att sätta sig och äta lite bullar, med Zingo och en chokladbit Kitkat plus frukt stund.
Trodde att Anders och Amme skulle vara kvar, tänkte bjuda dom på varsin bulle, men tydligen hade dom åkt precis innan jag kom så jag fick offra mig på två extra bullar. 😂
Blev lite fågelfotografering också
Bilder på en sädesärla, gulsparv, bofink, nötväcka, blåmes, grönfink, lövsångare och sävsparv.
Sädesärla: Sädesärlan är en liten, svartvit fågel med en distinkt vaggande rörelse i sin gångstil. Hanen har en svart huvudplåt och en vit övergump. Den är vanligt förekommande i Sverige och är ofta förknippad med människans närvaro, då den ofta ses på gårdar och nära bebyggelse.
Gulsparv: Gulsparven är en liten färgglad fågel med en gulaktig fjäderdräkt på hanen. Den har ett distinkt sångläte och är vanligt förekommande i Europa, inklusive Sverige. Den lever främst i buskmarker och trädgårdar.
Bofink: Bofinken är en medelstor fågel med en brunaktig fjäderdräkt. Hanen har en blågrå huvudplåt och en rosabrun bröstplåt. Bofinken är en av de vanligaste sångfåglarna i Sverige och är känd för sin karakteristiska sång, särskilt under våren.
Nötväcka: Nötväckan är en medelstor fågel med en gråbrun fjäderdräkt och en karakteristisk svartvit ansiktsmask. Den har även en vittig sång och kan härma ljud från sin omgivning. Nötväckan är vanlig i skogsområden och trädgårdar i Sverige.
Blåmes: Blåmesen är en liten fågel med en blåaktig ovansida och en gul undersida. Hanen har en karakteristisk svart ”halsduk” runt halsen. Blåmesen är en vanlig fågel i Sverige och ses ofta i trädgårdar och parker.
Grönfink: Grönfinken är en medelstor fågel med en grönaktig fjäderdräkt på hanen och en mer diskret grågrön fjäderdräkt på honan. Hanen har också en distinkt gul färg på vingarna och stjärten. Grönfinken är vanlig i Europa, inklusive Sverige, och förekommer ofta i parker, trädgårdar och jordbruksområden.
Lövsångaren (Saxicola rubetra) är en liten sångfågel som tillhör familjen lövsångare inom ordningen tättingar.
Dess fjäderdräkt är vanligtvis grönaktig på ovansidan och vitaktig på undersidan.
Lövsångaren är känd för sin sång.
Buskskvätta (Emberiza schoeniclus) är en liten sångfågel som tillhör familjen flugsnappare.
Den är en vanlig art i stora delar av Europa, Asien och Nordafrika och är även en delvis flyttfågel.
Buskskvättan är en snygg fågel med en karakteristisk fjäderdräkt. Hanen har en svart huvudplåt och nacke, medan ryggen och stjärten är gråbruna. Buken är ljusare och har en rostfärgad ton. Honan är mer diskret i färgerna, med en brunaktig ovansida och en ljusare undersida.
Arten trivs i öppna landskap med buskmarker, hedar, ängar och betesmarker. Den är känd för sin sång, som består av en behaglig melodisk serie med varierande toner och fraser. Buskskvättan är även skicklig på att hoppa och flyga från en buske till en annan när den letar efter insekter och andra smådjur att äta.
Buskskvättan är en flyttfågel och övervintrar huvudsakligen i Afrika söder om Sahara. Den återvänder till sina häckningsområden i Europa under våren för att para sig och häcka. Honan bygger sitt bo i en hålighet på marken, ofta gömt bland vegetationen. Där lägger hon 4-6 ägg som ruvas i cirka två veckor.
Buskskvättan är en vanlig och relativt vanlig art inom sitt utbredningsområde och betraktas inte som hotad. Den är en uppskattad fågel bland fågelskådare på grund av sin vackra sång och sitt intressanta beteende.
Stegen idag blev 4,5 kilometer, mer än vad jag trodde faktiskt och bra jobbat av mig igen.
Multipelt myelom
Började med cytostatika idag igen, som jag nu skall köra i tre veckor tills nästa veckovila därefter gå in på sista tre veckornas cytostatika behandling.
Cytostatikabehandlingen har varit utmanande men jag börjar se ljuset i tunneln, snart är jag klar.
Och fortfarande känningar av kortisonet ifrån igår, och lär bli lite seg natt igen.
Fredag i morgon och dags för fika på Öhrman café igen, med gubbgänget.
Mera foto
Och fredag kan man ta en öl eller två på kvällen, det funkade ju bra igår och det var antagligen någon glitch i maskineriet sista gången jag drack innan dess som var fyra månader sedan, här pratar vi att dricka ansvarsfullt.🕺🏻
Och på lördag är det första fotograferingen av fotboll i superettan mellan VSK – Landskrona BoIS, får en känsla att det är en aningen lättare att fotografera fotboll en bandy, tänker på att det går lite fortare i bandyn.
Och får även en massa rolig tid med att prata med Stefan Borg, som nu var ett tag sedan.
Nu har jag fått ackreditering för hela säsongen, så fotograferingen har eskalerat något enormt för mig sedan jag gick i pension ifrån sjukhusfotograferingen.
Jag skall fortsätta att utforska och njuta av denna nya fas av min fotografering, och hela tiden vara öppen för nya möjligheter man kan ju utmana dig själv och låt kreativiteten flöda, som sjukhusfotograf behövde jag en hobby, kan ju undra varför jag valde samma som det jag jobbade med, jag har ju gått ifrån rock och street fotograf, till fågel och sportfotograf som är rätt avkopplande alla fall fågel fotograferingen som ger rätt mycket #skogsbad.
Lite länkar nedan
En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit
Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit
Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit