Hubbo

Med gubbarna vid Asköviken
Från Hubbo till Asköviken

En underbar torsdag avrullades i takt med charmen vid Asköviken.
Strax före klockan tio på morgonen gav jag mig ut för att inhandla några frestande fikabröd innan jag mötte upp med Anders, Amme och Micke vid den parkering jag antog vara den vanliga.
Det visade sig dock vara en tankeväckande insikt då några herrar valde att parkera på andra sidan.
En lärdom att vara mer exakt i planeringen nästa gång.

Dagen, dessvärre fattig på fågelögonblick, förvandlades istället till en stunds prat om allsköns ämnen.
Trots avsaknaden av fågelskådning blev det en förtrollande dag utomhus, särskilt i kontrast till det trista vädret dagen innan.
Sådan är skönheten i Asköviken – oavsett dagens fångst finns alltid möjligheten till en minnesvärd dag i naturens sköte.


Under dagens besök på lasarettet fick jag inandas lite medicin på infektionsavdelningen, och därefter begav jag mig till Öhrmans café för att avnjuta lite fika med gubbarna. Just när vi lämnade caféet började regnet falla, och det verkar som om vädret kommer att försämras ännu mer framöver. Det är verkligen typiskt att regnet kommer nu när jag precis fått ny energi för att återuppta mina promenader.

Att vara ute och gå i nollgradigt regn känns inte särskilt lockande. Det är en mindre rolig upplevelse, men jag försöker ändå hålla motivationen uppe. Under veckan har jag lyckats få till 2,1 mil i steg hittills, och det är något jag får vara nöjd med.

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit