Hubbo

Började hos Medicinskdagvård idag


Medicinskdagvård och promenadUpp tidigt som vanlig, förberedde mig inför sjukhus besök som innefattar blodprover, prat med sköterska och även läkare lite senare, en månad sedan förra provtagning för M-komponenten igen och vänta en vecka för resultat på just detta prov sist hade jag värdet tio och kan hoppas på sju denna gång kanske.
Dags för ytterligare en omgång och den är inte lika tung som de två första månaderna och med facit i hand så hade jag inte behövt varit så himla orolig innan behandlingen startade.
Nu var det dags för spruta igen, plus att jag tog min kortison kur för denna vecka på 40 mg, 🕺🏻 party inatt igen då.
Fick även träffa läkaren som sa att allt går som det skall, och det riktigt bra, hade lite småsaker jag nämnde men det var typ samma som förut inget har blivit värre utan snarare bättre med det jag hade problem med förut.


Men fortfarande ingen personlighets förändring, vad jag vet 😂 efter första gången jag gjorde stamcellsbyte började jag ju måla tavlor och har funderat ibland om det verkligen var mina egna stamceller jag fick tillbaka eller om det var några ifrån stamceller ifrån Banksy eller Picasso, för jag hade aldrig målat mer än streckgubbar förut och dom var inte ens bra då.


Länk till de tavlor jag målat sålda och osålda, klicka här.
Det lustiga är att jag har folk som har köat upp och vill köpa tavlor innan jag målat dem, kan tycka att vad väntar jag på, det är väl bara att kludda lite på duken som vips så har jag skapat dem. Men det vore inte min stil på tavlorna, jag har några favoriter och som är kul att måla också, skall göra ett försök i när värmen tillåter att sitta ute i trädgården eller på altanen som bör plastas in före jag börjar skvätta med vissa färger.


När jag var klar med besöket på sjukhuset, tog jag mig till Björnön för en hyfsat lång promenad på nästan sex kilometer.
Lite paus vid vattnet utefter milspåret, strax före trailer park parkeringen, där det blev Zingo, morotskaka den som ligger på folien och låg i min jack ficka innan 🙈, och frukt. 🧌
Dessa längre sträckor kommer med lätthet bli längre och längre, kanske man kan hänga med på någon hajkdag med Sami och Catta framöver, man behöver ju inte bära med sig hela hemmet utan måste väl räcka med några gobitar, kaffepulver, grillkorv med tillbehör och ombyte plus kamera som självklart är det viktigaste för dokumentationen.


Idag fotade jag mina första Blåsippor för i år, så nu är det dags att byta till en annan lins när jag går ut i skogen än dagens 24-70 / 2,8.
Makro gluggen Canon RF 35/1,8 Macro IS STM eller Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II USM är ju lite roligare att fotografera blommor med.
Dovhjortarna skulle jag haft mitt Canon EF 300mm f/2,8L IS USM, men att bära runt på så mycket hela tiden är lite dumt, bättre att planera innan och göra så bra man kan med det man har.
Bild nummer sex är tagen med Huawei P30 Pro telefonen, jag har inte gjort något med bilden och tycker det blev alldeles för mycket färg i blomman, lite Kalle Anka bild i den fast det inte är någon HDR fotografering, 😳 ibland tar den bra bilder men inte denna.
En sak idag, det blev inga fågelbilder, 😂 men det kommer många fler dagar i livet att försöka fånga dom små rackarna med kameran.


Nu när Blåsipporna dykt upp, är det helt klart dags för en sväng till Åholmen och åker man tid lite tidigare på morgonen får definitivt vara rätt solo där i den lilla bokskogen, självklart finns andra träd också.
Sedan en fika vid bryggan som ligger vid Åholmens område, är ju inte helt fel när poängen på #skogsbadet stiger mot 8-9 av tio möjliga .
Någon vecka efter att Blåsipporna ploppat upp så så skiftar skogens matta om till vitt istället, så det är Vitsippor i stora hav som tar över ifrån de blå blommorna.
Väder hallåan sa att det kunde bli upp mot 20 grader nästa vecka, dags att plocka fram sommarstassen nu 🙈 och även få lite sol på den vackra benen. 😂


Musiktips ifrån bluesfotografen Johan The Man The Myth The Legend, Kat Riggins var en riktigt bra artist, som jag nu kommer lyssna lite mer av i bilen eller när jag sitter och picklar med Macen. Jag fastnade lite extra för låten Promised land, detta är ståpäls för mig. 🤟
Kat Riggins


Det märks att jag tagit högdos kortison idag, allt är så enkelt idag med att skriva, lyssna på musik och promenad att jag är speedad kommer jag ju fortsätta vara massa timmar fram i natten 😱 och i morgonkväll blir ögonen sådär grusiga men fortfarande svårt att sova på kvällen, på fredag kanske man blir lite normal.


Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit