Hubbo & Skillberg

Hubbo till Skillberg Fyrtiofyra 🚗 💨💨💨 🧌


En solig vinterdag i Skillberg igen

Efter att ha försovit mig imorse och vaknat klockan 09:40 insåg jag att det var fikadag på Öhrmans café klockan 10:00. Snabbt hoppade jag in i duschen, klädde på mig och satte mig i bilen. Gasade iväg ut ur Hubbo och trots trötthet lyckades jag nå Öhrmans café klockan 10:20 – en prestation jag fann imponerande med tanke på den tidiga morgonen.

I går var det kortisondag, och den påverkade min sömn negativt. Klockan närmade sig fyra på natten, och jag insåg att jag inte kunde somna. Slutligen gav jag upp och tog en sömntablett för att koppla av. Jag antar att min försening imorse kan kopplas till detta sömnproblem från natten innan.


Efter att ha gett mig ner på stan för att undersöka möjligheten att få mina glasögon lagade, insåg jag tyvärr att det inte fanns några tillgängliga reservdelar för dem längre. Detta blev en besvikelse som nu tvingar mig att överväga att köpa helt nya glasögon.

Under en snabbvisit på Global Living stötte jag på Enrico och Bosse. Dessutom hade jag förmånen att återförenas med P:son, en barndomskamrat från förr. Det var trevligt att dela några ögonblick med gamla bekanta och väcka minnen till liv. Dessutom fick jag möjligheten att uppleva oväntade möten som gjorde stunden ännu mer minnesvärd.

Skillberg

Efter att ha besökt Carlströms chark för att införskaffa tre kilo späck begav jag mig mot Skillberg med avsikten att mata fåglarna med frön och förse korgen med det nyinköpta späcket. Dessutom slängde jag ut en påse hasselnötter för de små fjäderklädda vännerna.

I dag valde jag att använda mitt 70-200 mm objektiv istället för det vanliga stora objektivet. Trots att detta resulterade i något tråkigare bilder på de få fåglarna som jag förevigade, var min huvudsyssla ändå att fokusera på matningen.

Även om jag inte hade det stora objektivet med mig, fick jag ändå uppleva en spännande händelse när en sparvhök snabbt dök ner och fångade en talgoxe. Händelsen inträffade med en sådan snabbhet att jag stod där med kameran i handen och såg ut som ett fån. 🙈 Dessutom är det fascinerande hur snabbt och smidigt sparvhöken agerar när den tar sitt byte och försvinner i ett ögonblick.

Lekplatsen – Himlen är vårt enda tak!

Lekplatsen – Himlen är vårt enda tak! Ett konstverk av Ann-Sofi Sidén att invigas den 24 maj.
Detta markerar en speciell händelse som är en del av firandet av Sveriges äldsta gymnasium, Rudbeckianska gymnasiet, som i år firar 400 år.

Konstverket ”Himlen är vårt enda tak!” är inte bara en fysisk plats för lek och rekreation utan också en symbolisk representation av frihet och kreativitet.
Det är en förening av konst och historia som ger en unik dimension till firandet av skolans långa och betydelsefulla existens.
Ann-Sofi Sidéns skapelse lägger till en konstnärlig touch till firandet och skapar en minnesvärd plats där himlen blir en del av lekplatsens arkitektur.
En plats där det förflutna möter nutiden och konst sammanflätas med utbildningens rika historia.
CleanMyMac ett jäkla bra verktyg

Klicka på länken för att öppna en liten kortfilm jag gjorde hur detta fungerar, Klicka här för att komma dit
Även om det inte nödvändigtvis krävs att man kör enheten ytterligare, finns det flera andra funktioner att dra nytta av, såsom avinstallationsalternativ och möjligheten till apparuppgraderingar.
Dessutom är det möjligt att frigöra utrymme på enhetens hårddisk genom att rensa bort cache-filer och andra temporära data.
Det är värt att notera att avinstallationsfunktionen presterar exceptionellt väl och tar verkligen bort alla associerade filer och komponenter, vilket resulterar i en ren och optimerad enhet.
Man kan väcka en gammal mac till ett nytt liv 🙂

Utforska vad som finns utanför arbetsytan med Generativ utökning

Lite Photoshop tips så här på en fredag, Klicka här för att komma dit

Film om Fotobonden Jostein Hellevik

Efter att ha sett den spännande filmen med Morten Hilmer, där de utforskar Norges vilda natur i 14 dagar, känner jag mig redo att själv ge mig ut som äventyrare.😂🧌
Filmen, ”Det omöjliga fotot – Fantastisk fågelfotografering i Norge – 14 dagars äventyr, rovfåglar, camping,” lovar oförglömliga ögonblick och oväntade upplevelser.

Att följa Morten Hilmer genom hans dyk in i rovfåglarnas värld, klättring i bergen och camping i norska naturen är fascinerande.
Hela äventyret blir en lektion i fotografi och ett smakprov på Norges skönhet.

Efter den första filmen öppnades en värld av möjligheter med fler förslag, alla med Morten Hilmer som lekfull guide.
Det är fascinerande att följa denna fotografiska vandrare genom hans resor.
Han är inte en extremfotograf utan mer en inspirerande individ som delar sina insikter och tips.

The Impossible Shot – Amazing Bird Photography in Norway – 14 Days Adventure, Birds of Prey, Camping
klicka här för att komma till Youtube filmen

Hubbo länkar nedan

#Birdsafarisweden
Klicka här för att komma dit


Hubbo länk till Skillberg nummer 20
Klicka här för mer Skillberg bilder


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit