Hubbo

En skön tur till Hjälstaviken
Fåglar vid Hjälstaviken idag

Uppe redan vid sex tiden, till och med före frugan, kan tycka det är skönt att koppla av efter duschen mm med en kopp kaffe och smörgås.
Vakna tidigt på morgonen kan ha många fördelar, nu kanske man inte behöver gå upp vid sex tiden varje morgon men man hinner med mer under dagen och får mer tid för personliga intressen.


Plockade upp Anders, sedan rullade shopping bilen mot Hjälstaviken, så här fort brukar den inte få gå och tror vi var uppe i över 100 km/t och då hörde vi knappt vad vi sa till varandra. 🙈


Väl framme vid parkeringen vid Parnassen och redan vid första intrycket tyckte jag platsen var riktigt inbjudande med alla blommor som blåsippor, vitsippor och gulsippa.
Fanns några blåsippor här och där, men desto mer vitsippor blandat med gul fetknopp som blev en skön blandning på marken.

Jag såg en mängd olika fågelarter men fotograferade bland annat skäggdopping, koltrast, svan, havsörn, nötväcka, sävsångare, sothöna, entita och grågås.
Finns även en rik flora med många sällsynta arter, idag upplevde jag det lite stressigt att gå runt, normalt när jag fotar blommor, ligger jag i en annan värld där nere på marken på magen 😂 och försöker få en så bra bild på blomman direkt i kameran.
Idag böjde jag mig ner två gånger och det är de blommor som finns med på bilder, men trevligt sällskap gjorde ändå dagen.

Älskar fika pauser

Bästa idag var nog fika pauserna, och mest ifrån den fina vyn ifrån utsiktsplatsen på berget.
Var lite flåsigt att ta sig upp dit men det var det värt, och på vägen upp gick Björn prata medans jag försökte få luft i lungorna på vägen upp till denna fina plats.
Mycket sockerkaka, mackor och frukt på en liten chokladbit och kaffe plus zingo. 😂Fick ihop fem kilometer idag, och det känns i benen nu, det var ju inte som att gå på asfalt utan nu var det tunga backar som sög i benen.