Ekliden

Eklidens fågelmatning


Gömsle idag, skönt att sitta när det blåser runtomTisdag och dags för simträning, så jäkla skönt att få köra ett pass och det känns lite i musklerna att man gjort något.
Men detta kan man inte kalla träning, det är något enbart för att hålla igång mig möjligen.
Fortfarande slöar jag med promenaderna, lite tråkigt att hitta platser att gå runt på, lite för man gått runt hela stan snart.


Sedan hem och bytte om för fåglar igen, ville ha lite bilder med snön som föll, nu blev det inte så mycket sön som föll som jag hade hoppats på.
Idag var jag själv där och jag slog upp det lånade gömslet jag lånat av Stefan, klart skönt att sitta inne i detta medans det blåser kallt utanför.
Nja det är ju ingen värme i gömslet, men man slipper snö och blåst och att fåglarna blir lugnare.
Idag räknade jag lite lätt till 13 – 14 stenknäckar, tyvärr dök inte den där färggranna fågeln steglitsen upp idag.
Det var en bra dag med mycket småfåglar,

En kort beskrivning av var och en av fåglarna idag

Domherre (Pyrrhula pyrrhula): En liten till medelstor finkfågel med karakteristiskt rödbrunt bröst och svart ansiktsmask hos hanarna. Honorna är mer dämpade i färgerna.

Grönfink (Chloris chloris): En finkfågel med en distinkt grön färg, särskilt hos hanarna. Honorna är vanligtvis mer bruna. De är vanliga i trädgårdar och parker.

Nötväcka (Nucifraga caryocatactes): En större fågel som är en del av kråkfågelgruppen. Den har en svartvit fjäderdräkt och är känd för att dölja frön och nötter i barken för senare användning.

Talgoxe (Parus major): En liten tätting med en kontrastrik fjäderdräkt, oftast blå och gul med svart huvudmask. Den är vanligt förekommande i trädgårdar och är känd för sin livliga personlighet.

Blåmes (Cyanistes caeruleus): En liten tätting med blå ovansida och gulbrun undersida. Den har en karakteristisk svart linje över ögonen. Blåmesen är vanlig i skogar och trädgårdar.

Bofink (Fringilla coelebs): En finkfågel med en karakteristisk rosafärgad bröst och gråblå ovansida hos hanarna. Honorna är mer dämpade i färgerna. De är vanliga i skogar och parker.

Entita (Parus caeruleus): Även känd som blåmes, är en liten tätting med blå ovansida och gulbrun undersida. Den är vanlig i Europa och Asien.

Stenknäck (Nucifraga caryocatactes): En medelstor kråkfågel med en svartvit fjäderdräkt. Den är känd för att använda stenar för att krossa nötter och frön och är vanlig i bergiga områden.
Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Fotoklubben Aros
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit