Ekliden

Eklidens fågelmatning


Blev fotogömsle idag vid Ekliden igen



Tog mig en tur till Ekliden idag också, plockade fram gömslet igen som jag fått låna av Stefan.
Blev någon timme i detta gömsle, rätt skönt att sitta i detta när det blåser lite och snöar som det gjorde en stund idag.
Jag hade även solsken ett tag, men det är direkt ingen värme ute nu fastän solen skiner.
Fåglarna kom idag också, räknade till 9 stycken stenknäckar, tre bofinkar, blåmeserar, talgoxar, pilfinkar, entitor, koltrast, grönfink, domherre och bofink.

Lite om fåglarna idag nedan

Stenknäckar: En fågel i kråkfågelfamiljen, känd för sin svarta fjäderdräkt och intelligens. De är sociala och har förmåga att använda verktyg för att få tag i föda.

Bofinkar: Bofinken är en vanlig finkfågel med en karakteristisk gråbrun fjäderdräkt. Hanarna har en blåaktig panna och bröst. De är vanliga i trädgårdar och parker.

Blåmeserar: Blåmesen är en liten fågel med en blå och gul fjäderdräkt. De är kända för sin livliga och lekfulla natur. Blåmesar är vanliga i skogsområden och trädgårdar.

Talgoxar: Talgoxen är en medelstor fågel med en svart och vit fjäderdräkt och en karakteristisk gul bröstfläck. De är vanliga besökare vid fågelmatningar och är kända för sin nyfikenhet.

Pilfinkar: Pilfinken är en liten finkfågel med en brun och grå fjäderdräkt. De är vanliga i jordbruksområden och trädgårdar.

Entitor: Entitan är en liten och livlig fågel med en svart, vit och blå fjäderdräkt. De är ofta sett hängande upp och ner när de letar efter insekter på trädens bark.

Koltrast: Koltrasten är en stor trast med en svart fjäderdräkt och ett karakteristiskt gult näbbområde. De är kända för sin vackra sång och är vanliga i både urbana och rurala områden.

Grönfink: Grönfinken är en finkfågel med en grön och gul fjäderdräkt. De är vanliga i skogar och trädgårdar och har en melodisk sång.

Domherre: Domherren är en finkfågel där hanen har en karakteristisk rödbrun fjäderdräkt och en svart ”huva”. De är vanliga vintertid och ses ofta vid fågelmatningar.

Bofink: Bofinken är en finkfågel med en gråbrun fjäderdräkt. Hanarna har en blåaktig panna och bröst. De är vanliga i skogar och trädgårdar och har en karakteristisk sång.

Nötväcka: Nötväckan är en medelstor fågel med en distinkt svart, vit och grå fjäderdräkt. Den har en karakteristisk svart huva och en vit nacke. Nötväckan är känd för sin förmåga att hacka hål i hårda nötskal genom att använda olika verktyg, som den ibland gömmer för senare bruk.




Grönfinkar och stenknäckar på en liten kortfilm



Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Fotoklubben Aros
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit