Hubbo

Ekliden


EklidenEfter en trevlig stund med gubbgänget på Öhrmans café kände jag redan innan att jag ville tillbringa lite tid utomhus och ta några bilder.
Mitt val föll på Ekliden, en plats som inte låg långt bort.
Trots dagens småkyliga väder var jag väl förberedd med rätt kläder, vilket gjorde att kylan inte kändes alltför påfrestande.
Dessutom möttes jag av en fridfull atmosfär vid ankomsten till Ekliden och den förtrollande synen av fåglar som samlats för sin dagliga måltid.
Det blev en perfekt avkoppling efter cafébesöket, jag fick en skön naturupplevelse idag vid Ekliden.

Karta över platsen till Ekliden

Ekliden-Hubbo

Vid ankomsten till Ekliden blev jag genast omgiven av en fridfull atmosfär och den förtrollande synen av fåglar som samlats för sin dagliga måltid. Den inbjudande matstationen drog till sig fåglar av alla färger och storlekar. Bofinkar och blåmesar delade harmoniskt utrymme med nötväckor och gulsparvar, medan den karakteristiska domherren stolt visade upp sina färgprakt. Det blev en perfekt avkoppling efter cafébesöket.

Tyvärr ville inte stenknäckarna visa sig idag. Istället fick jag besök av färgglada domherrar och bofinkar som njöt av fröna utspridda på marken och stenarna. Gulsparvarna samlades i klungor medan blåmesarna höll sig mer undangömda idag. De kvicka nötväckorna dominerade som vanligt scenen med sin framfart.

Plötsligt bröts lugnet när alla fåglar hastigt försvann. Två sparvhökar dök upp och försökte fånga den stackars koltrasten.
En dramatisk sekvens utspelade sig innan lugnet återvände, och koltrasten överlevde tack vare sitt snabba flyktmanövrar.
När lugnet lagt sig och fåglarna var tillbaka och mumsade på fröna, så kom en sparvhök igen och återigen blev det koltrasten, som sparvhöken hade markerat som sitt byte, och ytterligare en gång lyckades den klara sig ifrån sparvhöken
Efter detta spännande ögonblick valde jag att packa ihop, jag orkade inte vänta på att fåglarna skulle komma tillbaka en gång till.

Hem mot Hubbo

Efter den trevliga stunden utomhus var det dags att röra mig hemåt och verkligen unna mig en avkopplande stund. Trots att det är fredag och helg, vilket är en glädje för de flesta, har jag som pensionär förmånen att fullt ut njuta av helgen. Det är en underbar känsla att kunna ta det lugnt och verkligen absorbera fridfullheten som helgen bringar med sig. Hemma väntar sköna stunder av vila och avslappning, och jag ser fram emot att omfamna den heliga 🧌 fredagskvällen med tacksamhet och lugn.


Lite länkar nedan

Birdsafari Sweden
Klicka här för att komma dit


Fotoklubben Aros
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit


Hubbo pensionärsäventyr
Klicka här för att komma dit