Hubbo

Naturdag igen


Naturdag igenFörstod att det skulle bli en seg natt efter kortisonen jag tog igår, somnade strax efter fyra på morgonen och upp redan vid sjutiden, är en vana att gå upp och få frukost på morgonen och samma i morse var bara tvungen att få lite macka och kaffe.
Men inte gick jag och somna om, åkte iväg med bilen till en däckbytare firma på Hälla, och när jag ändå var åt det hållet, så låg Björnön bra nära.
Rätt trist väder, men han med lite fika vid Björnöbadet innan jag gick tillbaka till parkeringen vid Björnögården.
Det kom lite regn den sista kilometern, men var så pass lite så det märktes knappt.
Lyckades ändå få ihop fem kilometer idag, vilket är bra jobbat av mig ännu en dag i pensionär livet. 🕺🏻


Väl hemma försökte jag vila/somna lite, var så jäkla trött men inte då, jag får ta det sen ikväll när man egentligen skall sova. 😵‍💫
Började med cytostatika medicinen idag, tre veckor sedan vila en vecka och det är två till vändor till och sedan är jag klar med behandlingen något jag sett fram emot redan ifrån starten.
Tycker ändå jag mått väldigt bra under behandlingen, jämfört be de två föregående cancer behandlingarna som då även innehöll stamcellsbyten vilket jag slipper denna gång, det är skönt att forskningen går framåt.
Nästa gång det blir dags för behandling, kanske man bara får ett piller i månaden och mår hur bra som helst, drömma kan man ju få göra. 🙂


I morgon är det dags för fredags fika på Öhrmans café igen, det svåra är att välja fika bröd när man kommer det är för mycket att välja på.


En kul sak som händer är att yngsta dottern med pojkvän skall bli Västeråsare igen, dom flyttar ifrån 08 staden efter ett antal år på Drottninggatan, så skönt att dom flyttar hit igen.
Två stycken som inte är så värst intresserade av idrott, har balkong mot Arosvallens fotbollsplaner men vem vet under har ju hänt förut .
Men det var ju Hanna som skulle stå i mål för Tillberga för då behövde man ju inte träna. 😂 🙈 för målvakter stod ju bara på ett ställe hela tiden tyckte hon, tränaren tyckte väl inte riktigt lika som Hanna där.


Fyra bilder idag, första en groda som såg lite dryg ut tyckte den hade lite plutmun men kunde glömma att bli kysst av mig alla fall och bild nummer två en bofink som var väldigt kvick att vända sig om när jag skulle fotografera den, slutligen två svartvita bilder utefter spåret som jag skruvade lite med i Exposure X5 men inte blev det det så bra ändå.
Har märkt att jag slutat mer och mer med fotofilter i Photoshop, sedan jag jobbade som sjukhus fotograf, kanske beror på att man inte skruvar på spakarna på patienternas bilder, 🙈 skulle ju se galet ut och tror läkarna inte skulle ha uppskattat det heller. 😂
Har blivit mer som en sport att försöka ta bra bilder direkt med kameran, ibland går det bra och ibland inte.


En ny spellista jag fått till på Spotify, för den som vill höra något annat än Håkan Hällström 😵‍💫 🙉 kan klicka här


Kommer ihåg när jag hade min blues web radio station Hubbo.net:8181 hade ett antal lyssnare och jobbade med ett program som hette SAM Broadcaster Pro.
Hade ett script på 1100 – 1200 hundra rader där jag hade exempel blues musik som spelade en timme med början klockan åtta på och sedan kom lite rockmusik klockan nio och så här fortsatte det under dagen. med olika musik typer, tills ny dag kom. en veckas musik och sedan började det om igen med samma.


Lägga till nya låtar gjorde man i mp3 och sparade dessa som olika playlist som något som associerade med musiken eller ta bort så det inte blev för tjatig med samma musik för lyssnarna hela tiden.
Hade till och med så att man såg albumet som spelades på telefon eller var man nu lyssnade ifrån, kunde också prata live under streamingen men jag besparade alla vänner ifrån det.🕺🏻


Servern stod i förrådet och alstrade väldigt mycket värme, tror två personer kommer ihåg detta lite extra.
Servern var inte bara för SAM Broadcaster, utan hade även en Webserver, Ftpserver på denna och all min Mp3 musik var förstås också där.
Känns väldigt skönt att slippa hålla på med allt detta när man kan lyssna på Spotify så bra istället, och webben som nu ligger hos en provider som heter Websupport och man behöver oroa sig för om den brakar ihop det är bara att ringa och begära en restore på den så är man igång igen förhoppningsvis.
Var en befrielse när jag åkte på det där ransomware viruset, att spara så mycket musik kändes så galet jämfört med nu när man bara klickar lite så har man skapat en spellista på Spotify.
LP skivorna lyssnar jag tyvärr på för sällan, glömmer helt enkelt bort dem för lätt när de inte syns igen skåpet.


Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit