Hubbo

Hubbo
Skillberg, Hälla Gokart och Anundshög

Först en tur till Skillberg med Anders för att kanske fota spillkråka och andra hackspettar, det blev andra fåglar och inga hackspettar idag.
Spillkråkan är en skygg fågel som vanligtvis undviker människor, så det är inte alltid lätt att få den att komma fram.


Några tips som kunde hjälpt idag:
Hitta rätt plats: Spillkråkan trivs vanligtvis i öppna skogsmarker med gamla träd och höga stubbar, så försök att hitta en plats som passar dess habitat.
Här gjorde vi rätt 🙂
Använd rätt lockljud: Spillkråkan svarar ofta på lockljud som imiterar dess egna lockrop.
Använda en inspelning av dess lockrop för att locka den fram, som fågel amatör skulle jag säkert fått dit fel fågel ändå med lockrop. 😂
Vara tålmodig: Det kan ta tid för spillkråkan att komma fram, vara tålmodig och vänta på rätt tillfälle.
Att vara så stilla och undvika att röra mig för mycket, här gjorde vi nog fel nummer ett, plus att vi prata lite då. 🙈
Fåglar som blev med på bilder: grönsiska, talgoxe, nötväcka, tovsmes, blåmes och bofinks hona

Gokart vid Hälla

Åkte sedan och fota lite gokart vid Hälla, fråga en av de äldre förarna hur fort det går, och på Hälla banan kommer dom upp i 125 kilometer i timmen vilket är vilket är en imponerande hastighet och kräver erfarenhet och skicklighet för att hantera på ett säkert sätt.
Det blev några bilder på gokart åkarna innan jag styrde bilen hemåt, men stannade till vid Anundshög och fota lite grann till innan jag var helt nöjd med dagen min dag.
Förare 255 hade alla fall ett fint förnamn. 🤟


Stannade till vid Hälla GK och skulle surra lite med Janne, och få lite kaffe, men inte då han hade gått för dagen så det blev att åka vidare och det kommer fler dagar som exempel på fredag på Öhramns café men då är det inte kaffe och Jannes goda glass.🕺🏻


Jag haft en produktiv dag med fotografering och upptäckande av olika platser.
Anundshög är en historisk plats i Västerås där det finns flera gravar från järnåldern och vikingatiden, så det är en intressant plats att besöka och utforska för den som är intresserad.
Har gett mig själv möjligheten att ta flera bilder och känner mig rätt nöjd med resultaten, nja förutom bilden på grönsiskan.


Har fått ihop tre kilometer idag, och börjar känna mig kry igen.
Nu är det bara flåset som skall få tränas upp lite, men jag skall skynda långsamt så inget dumt händer.

Multiple Myelom Behandling

Idag var det kortisondag, och känner av det nu vanligt att kortison och cytostatika kan orsaka biverkningar, inklusive trötthet och andra symtomer.
I morgon startar en veckovilla ifrån cytostatika och skall bli så skönt att bli lite klar i skallen igen, kanske inte märks första dagarna men de tre sista känns det hyfsat bra igen, en sak jag kommer känna att jag mår bättre alla fall. 🥳